• Top Stories

    Η Moody’s αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

    • NewsRoom
    Moody's

    Moody’s


    Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών προχώρησε η Moody’s Investors Service.

    Όπως ανακοίνωσε, επιβεβαίωσε την πιστοληπτική αξιολόγηση Caa3 στις καταθέσεις των: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα και Τράπεζα Πειραιώς.

    Την ίδια στιγμή, ο οίκος αναβάθμισε τη βασική πιστοληπτική αξιολόγηση σε caa2 από caa3, τη μακροπρόθεσμη μη εξασφαλισμένη αξιολόγηση στο Caa3 από Ca και την αξιολόγηση κινδύνου αντισυμβαλλομένου σε Caa2 από Caa3.

    Σύμφωνα με τον οίκο, οι αξιολογήσεις καταθέσεων για την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα έχουν θετικά  outlooks, ενώ αυτές των Eurobank και Τρ. Πειραιώς έχουν σταθερά outlooks.

    Η αξιολόγηση καταθέσεων της Attica Bank επιβεβαιώθηκε στο Caa3 με σταθερό outlook, όπως και το BCA στο caa3, ενώ ο κίνδυνος αντισυμβαλλόμενου αναβαθμίστηκε σε Caa2 από Caa3.

    Η Moody’s έλαβε υπόψη τις βελτιώσεις στο τραπεζικό χρηματοδοτικό προφίλ, τα χαμηλότερα χρηματοδοτικά κόστη, την επιστροφή σε κερδοφορία από τις βασικές δραστηριότητες και το σενάριο η τάση αυτή να συνεχιστεί και το 2017-18.

    Το περασμένο Σάββατο, η Moody’s είχε ανακοινώσει ότι αναβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδας στη βαθμίδα Caa2 από Caa3, με θετική από σταθερή προοπτική.

    Παράλληλα αναβάθμισε και το αξιόχρεο όλων των μη καλυμμένων ομολόγων υψηλής διαβάθμισης και των προγραμμάτων στη βαθμίδα (P) Caa2 από (P) Caa3, ενώ επιβεβαίωσε το βραχυπρόθεσμο αξιόχρεο σε Not Prime (NP) και (P)NP.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Moody’s αναβάθμισε την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Fraport «σώζει» το πρωτογενές πλεόνασμα – Στα 1,84 δισ. ευρώ στο πεντάμηνο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Π. Γεωργιόπουλος: Καταρρέει η μετοχή του κατά 14% μετά το «ναυάγιο» με τον Fredriksen

     



    ΣΧΟΛΙΑ