• Top Stories

    Η Μέρκελ «καρφώνει» τον Ερντογάν: «Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος»

    Μέρκελ Γερμανία


    Με σκληρά λόγια μίλησε για το πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, τον οποίο και υπέδειξε ως αποκλειστικό υπεύθυνο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. Η Γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το τουρκικό έθνος είναι περισσότερο διχασμένο παρά ποτέ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσα ακούγονται περί νοθείας και πιέσεων στο εκλογικό σώμα από την κυβέρνηση.

    «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δείχνει πόσο βαθιά είναι η διάσπαση στην τουρκική κοινωνία και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ μεγάλη η ευθύνη για την τουρκική ηγεσία και για τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν», δήλωσε χαρακτηριστικά η Άνγκελα Μέρκελ για το αποτέλεσμα και όσα ακολούθησαν του δημοψηφίσματος. Τη δήλωσή της συνυπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

    Ερντογάν

    Ο Ερντογάν κατάφερε να περάσει τη συνταγματική αλλαγή και να συγκεντρώσει όλες τις εξουσίες με ποσοστό μόλις 51,2%, ενώ οι καταγγελίες της αντιπολίτευσης για πιθανή νοθεία και πιέσεις εκτός ορίων, είναι έντονες. Πολλές ευρωπαϊκές φωνές συνηγορούν στην πραγματοποίηση έρευνας για το αδιάβλητο των εκλογών, ενώ η Κομισιόν, διά στόματος του εκπροσώπου της, Μαργαρίτη Σχοινά, ζήτησε μία έρευνα από «ανεξάρτητες αρχές», ώστε να διαφανεί η αλήθεια και να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Tράπεζα Πειραιώς: Από σήμερα ο Χρ. Μεγάλου επισήμως στο τιμόνι

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  H περίεργη σχέση της Yolenis με τους Χατζηιωάννου και ο πόλεμος ΤΑΙΠΕΔ- Στηβ Κακέτση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  To συγκλονιστικό sms ενός επιχειρηματία: Οι τοκογλύφοι μου ζητούν 2-3% τον μήνα



    ΣΧΟΛΙΑ