• Top Stories

    Δραματική η κατάσταση με την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι – Μεγάλο μέτωπο φωτιάς πλησιάζει την Μαλακάσα

    • NewsRoom


    Δυναμώνει συνεχώς τις τελευταίες ώρες η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, καθώς οι φλόγες έχουν σχηματίσει ένα μεγάλο πύρινο μέτωπο στις περιοχές που χωρίζουν το Καπανδρίτι από τον Κάλαμο και το Πολυδένδρι.

    Ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου είπε στον Σκάι ότι η φωτιά έχει πλέον σχηματίσει εκτενές μέτωπο και κινείται ανατολικά, προς την Εθνική Οδό, αν και ακόμα απέχει αισθητά από τον δρόμο.

    Εξέφρασε τη μεγάλη ανησυχία του για την πορεία της φωτιάς, σημειώνοντας ότι πλέον το μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα.

    Επίσης, συνέστησε στους πολίτες να μην μετακινούνται από το Πολυδένδρι προς τη Μαλακάσα, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος.

    Ο κοινοτάρχης Καπανδριτίου Μιχάλης Ντάσης είπε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος βρίσκεται στον οικισμό του Σαλαμιδίου, στις παρυφές της χαράδρας, όπου έχει διατάξει την εκκένωση τριών σπιτιών και εξετάζει το ενδεχόμενο απομάκρυνσης κι άλλων κατοίκων, καθώς οι φλόγες βρίσκονται σε μικρή απόσταση από τις δέκα περίπου κατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή.

    Λίγο πριν τις 7, το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς, πέρασε τελικά την λεωφόρο Καλάμου, και κατευθύνεται προς το Πολυδένδρι. Η Αστυνομία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων από την έξοδο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας προς Μαρκόπουλο Ωρωπού.

    Στην κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν τρία αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα. Οι επίγειες δυνάμεις αριθμούν 180 πυροσβέστες με 72 υπηρεσιακά οχήματα και 58 άτομα πεζοπόρο.

    Επίσης, στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 20 εθελοντικά οχήματα, 20 υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και επτά μηχανήματα. Από το πρωί στην περιοχή βρίσκονται επίσης 100 άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων με τέσσερα μηχανήματα.

    Οι δημοτικές ενότητες Καλάμου, Καπανδριτίου και Βαρνάβα κηρύχθηκαν από χθες το βράδυ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

    Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο αντιμετώπισε 55 δασικές και 27 αστικές πυρκαγιές.

    Υπενθυμίζεται ότι για αύριο Τετάρτη 16 Αυγούστου προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την Περιφέρεια Αττικής, καθώς και για Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Κρήτη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Πυροσβεστική: 55 φωτιές σε 24 ώρες – Όλα τα νεώτερα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στο Μικροχώρι συνεχίζεται η μάχη για τον έλεγχο της πυρκαγιάς – Ηλεία και Ζάκυνθος τα άλλα μεγάλα μέτωπα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος φωτιάς και την Τετάρτη – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»



    ΣΧΟΛΙΑ