• Top Stories

    Μέγαρο Μαξίμου: ΟΙ ΑΝΕΛ είναι πιο προοδευτικοί από τη Νέα Δημοκρατία

    • NewsRoom
    τροπολογία


    Με ακόμα ένα non paper, κύκλοι από το Μέγαρο Μαξίμου σχολιάζουν τις επικρίσεις που δέχεται η Κυβέρνηση από την αντιπολίτευση, και δη τη Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με την αλλαγή στάση των ΑΝΕΛ στο θέμα του νομοσχεδίου για την απλούστευση των διαδικασιών για την νομική αλλαγή της ταυτότητας φύλου.

    Η απόφαση της αντιπολίτευσης να μην στηρίζει πλέον με την ψήφο της νομοσχέδια που οι δύο κυβερνητικοί εταίροι διαφωνούν, αλλά και η στήριξη που προσέφεραν οι ΑΝΕΛ στον Πάνο Καμμένο κατά την συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής εναντίον του, οδήγησαν στην αλλαγή της επίσημης στάσης του κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο θέμα του νομοσχεδίου, ενώ άφησαν ανοιχτό να αλλάξουν στάση και στο θέμα της τροπολογίας που ανοίγει παράθυρο για την αναγνώριση της Τουρκικής Ένωσης Θράκης, την οποία εισηγείται η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

    «Η ΝΔ έχει δίκιο. Η κυβέρνηση προχωρά αρραγής, πετυχαίνει και θα βγάλει τη χώρα από την κρίση» σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές τις αναφορές της αντιπολίτευσης, που κάνουν λόγο για υποταγή του Πάνου Καμμένου στον Αλέξη Τσίπρα.

    «Ο κ. Μητσοτάκης ας κάνει τώρα συνέδρια για να συζητήσει το πρόγραμμα καταστροφής της κοινωνίας που ανακοίνωσε πριν από λίγες μέρες στη ΔΕΘ. Και αν δυσκολεύεται πολύ, ας βάλει και σε ψηφοφορία τη στάση του κόμματός του στο νομοσχέδιο για τη ταυτότητα φύλου», παρά το γεγονός πως η Νέα Δημοκρατία δήλωσε θετική καταρχήν στο νομοσχέδιο, προσθέτοντας πως θα προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις στα άρθρα.

    Καταλήγοντας οι ίδιες πηγές σημειώνουν, «αφού δεν κατάφερε να κρυφτεί πίσω από τους ΑΝΕΛ, που αποδεικνύονται στη πράξη πολύ πιο προοδευτικοί από τους ακροδεξιούς Γεωργιάδη και Βορίδη, που έχουν μετατρέψει πια τη ΝΔ σε ΛΑΟΣ, ας ζητήσει τη γνώμη του κοινού…».

    ΑΝΕΛ: Σε παραλήρημα η ΝΔ

    Απάντηση στη Νέα Δημοκρατία έδωσε και η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου:

    «Την ώρα που ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσωπεί την Ελλάδα στην Ημέρα Ανεξαρτησίας της Κύπρου, ασχολείται με σοβαρά και θεσμικά θέματα και τα F-16 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν στη στρατιωτική παρέλαση στη Λευκωσία μετά από 16 ολόκληρα χρόνια, η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να συνεχίσει το παραλήρημά της.

    Αρνούμαστε να απαντήσουμε στη Νέα Δημοκρατία που έχει μετατραπεί σε γραφείο Τύπου του καταδικασθέντα και υπόδικου Γιάννη Κουρτάκη – συνεργάτη του καταδικασμένου σε κάθειρξη για το Noor 1 Αιμίλιου Κοτσώνη. Τώρα που ήρθε η ώρα για τον Χριστοφοράκο της Siemens να καθίσει στο σκαμνί, θα ήταν καλύτερα η Νέα Δημοκρατία να εξηγήσει στον ελληνικό λαό πώς κάποιοι δικοί της έπαιρναν μεροκάματο από τον Χριστοφοράκο και πώς τον φυγάδευσαν στο εξωτερικό. Όλα έχουν ένα όριο. Ας συνεχίσουν να ζουν στο παραλήρημά τους. Ο ελληνικός λαός θα τους κρίνει».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μάκης Βορίδης: «Ο Καμμένος αποδείχθηκε ότι είναι πια το γατάκι του Τσίπρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο Καμμένος ξόδεψε στο Λονδίνο χρήματα που δεν δικαιολογούνται σε περίοδο capital control

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:   Μίκης Θεοδωράκης: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μείνει στην ιστορία ως η δεξιότερη από το 1831 ως σήμερα



    ΣΧΟΛΙΑ