• Πολιτική

    Μάρτιν Σουλτς: «Ο Τραμπ υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία»

    Μάρτιν Σουλτς

    Μάρτιν Σουλτς


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις στους Ευρωπαίους ηγέτες από το ταξίδι που πραγματοποίησε στην Ευρώπη για τη Σύνοδο Κορυφής. Μετά την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, με τη σειρά του και ο υποψήφιος του SPD Μάρτιν Σουλτς κατηγόρησε τον Τραμπ για καταστροφή των δυτικών αξιών και υπονόμευση της διεθνής συνεργασίας.

    Σε δηλώσεις που παραχώρησε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο, ο Σουλτς χαρακτήρισε τον Αμερικανό πρόεδρο ως «ο καταστροφέας όλων των δυτικών αξιών». Μάλιστα, πρόσθεσε ότι υπονομεύει την ειρηνική συνεργασία των κρατών, η οποία βασίζεται στον αμοιβαίο σεβασμό και την ανοχή.

    «Οφείλει κάποιος να εναντιωθεί σε έναν τέτοιο άνθρωπο και την ιδεολογία του, (αυτή) του επανεξοπλισμού», επισήμανε ο Σουλτς, ο οποίος βρίσκεται στην ίδια γραμμή, με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, όσον αφορά τον Τραμπ.

    Βέβαια, ο Τραμπ εξαπέλυσε πυρά κατά της Γερμανίας, έπειτα από τις αμφιβολίες που εξέφρασε η Μέρκελ για την αξιοπιστία των ΗΠΑ. Για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε επικριτικά για το εμπορικό πλεόνασμα και το επίπεδο των στρατιωτικών δαπανών της Γερμανίας.

    «Έχουμε ένα τεράστιο εμπορικό έλλειμμα με τη Γερμανία, επιπλέον εκείνοι δαπανούν πολύ λιγότερα απ’ όσα θα έπρεπε για το ΝΑΤΟ και τον στρατό. Πολύ κακό για τις ΗΠΑ. Αυτό θα αλλάξει», έγραψε ο Τραμπ στο Twitter.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αποχώρηση-βόμβα: Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την παραίτηση του διευθυντή επικοινωνίας του Τραμπ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: O Ντράγκι και η Bild «βάζουν» στο στόχαστρο τα ελληνικά ομόλογα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς είπατε; Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για το χρέος; Όχι, δεν θα πάρουμε



    ΣΧΟΛΙΑ