• Top Stories

    Μαρίν Λεπέν: Υποσχέθηκε δημοψήφισμα για το «Frexit» εντός έξι μηνών από πιθανή εκλογή της

    Μαρίν Λεπέν

    Marine Lepen


    Την διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Γαλλίας από το Ευρώ, εντός έξι μηνών από την πιθανή εκλογή της, υποσχέθηκε η Μαρίν Λεπέν, η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου η οποία μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Sun Radio.

    «Στο τέλος των έξι μηνών, θα είναι ο γαλλικός λαός αυτός που θα αποφασίσει» σημείωσε η κ. Λεπέν, η οποία τόνισε πως σε περίπτωση εκλογή της θα ξεκινήσει άμεσα σχετικές συζητήσεις με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

    Όσο για τι αντίκτυπο θα μπορούσε να έχει στην γαλλική οικονομία μια έξοδό της από το ευρώ, η κ. Λεπέν υποστήριξε πως οι επενδυτές δεν θα βγάλουν τα χρήματά τους από τη Γαλλία στην περίπτωση ενός «Frexit».

    «Υπάρχει υπερβολικά μεγάλη ρευστότητα στον κόσμο και δεν θα βγάλουν τα χρήματά τους από τη Γαλλία, ειδικά όταν η Γαλλία θα βρίσκεται για άλλη μια φορά στον δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης» σημείωσε η κα Λεπέν. «Ανησυχούν γιατί ξέρουν πως δεν θα μπορούν πλέον να έχουν τα κέρδη που είχαν προηγουμένως. Ο κόσμος έχει αλλάξει και αυτό είναι που τους ανησυχεί. Ο κόσμος απομακρύνεται από το ελεύθερο εμπόριο και την πολιτική του laissez-faire».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νίκος Παρασκευόπουλος: Καινούριο φαινόμενο ο άκρατος λαϊκισμός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πιέρ Μοσκοβισί: Χρειάζεται ρεαλιστικός στόχος αν θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα σε ανάπτυξη

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αγία Πετρούπολη: Δεν υπάρχει θύμα από την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ