• Top Stories

    Μάντσεστερ: Οι αγωνιώδεις αναρτήσεις γονιών που ψάχνουν τα αγνοούμενα παιδιά τους

    Μάντσεστερ


    Πανικόβλητοι γονείς, με όση δύναμη τους έχει απομείνει ψάχνουν στα social media τους συγγενείς τους, που παρακολούθησαν τη συναυλία της Αριάνα Γκράντε στο Μάντσεστερ Αρένα, στο τέλος της οποίας σημειώθηκαν εκρήξεις με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι με τους περισσότερους νεκρούς να είναι δυστυχώς έφηβοι και παιδιά.

    Ο πανικός που επικράτησε αμέσως μόλις έγινε αντιληπτό τι συμβαίνει καταγράφηκε σε βίντεο. Σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον 50 παιδιά έφυγαν από το στάδιο χωρίς τους συνοδούς τους και μεταφέρθηκαν στο κοντινό Holiday Inn.

    Λίγο αργότερα δεκάδες χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών δικτύων ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν το χάσταγκ #ManchesterMissing δημοσιεύοντας φωτογραφίες ατόμων που παρακολούθησαν τη συναυλία, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εντοπίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Την ίδια στιγμή, η αστυνομία του Μάντσεστερ έδωσε στην δημοσιότητα ειδική τηλεφωνική γραμμή για τους συγγενείς και τους φίλους, όσων βρίσκονταν χθες το βράδυ στο στάδιο, όπου έγινε η αιματηρή έκρηξη. Ο τηλεφωνικός αριθμός που δόθηκε στην δημοσιότητα είναι ο ακόλουθος: 0161 856 9400

    Την ίδια ώρα, το Facebook ενεργοποίησε τη λειτουργία ελέγχου ασφαλείας που επιτρέπει σε όσους βρέθηκαν κοντά στο στάδιο του Μάντσεστερ να επιβεβαιώσουν αν είναι ή όχι ασφαλείς.

    Από την άλλη, οι κάτοικοι της περιοχής γύρω από το στάδιο αμέσως μετά το χτύπημα κινητοποιήθηκαν προσφέροντας βοήθεια και στέγη σε όσους το είχαν ανάγκη με το #RoomForManchester να συνοδεύει τις αναρτήσεις όσων άνοιγαν τις οικίες τους για τους θεατές.

    Μάλιστα μια γυναίκα, η Πόλα Ρόμπινσον έγραψε στα κοινωνικά ότι πρόσεχε αρκετά παιδιά σε ξενοδοχείο και παρότρυνε γονείς να επικοινωνήσουν μαζί της. «Πήραμε όσα παιδιά μπορούμε στο Holiday Inn. Θα τα κρατήσουμε ασφαλή και θα μείνουμε μαζί τους» ενημέρωνε ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση επαναδημοσίευσης του ποστ της προκειμένου να φτάσει σε όσους περισσότερους γονείς γίνεται.

    Από την άλλη έντρομοι συγγενείς πλημμύρισαν τα κοινωνικά δίκτυα με posts για τα αγνοούμενα παιδιά τους. «Η εξάχρονη ανιψιά μου ήταν στο Μάντσεστερ σήμερα για τη συναυλία. Δεν έχουμε ακούσει νέα από εκείνη/τον συνοδό της και έχουμε αρρωστήσει από την ανησυχία», έγραψε μία γυναίκα μετά συναυλία. Ευτυχώς στην περίπτωσή της η ανιψιά της βρέθηκε ασφαλής.

    Μία από τους έφηβους που αγνοούνται είναι η Ολίβια Κάμπελ η οποία όπως τονίζει ο Guardian πήγε στη συναυλία για δώρο για τα γενέθλιά της από την φίλο της Άνταμ ο οποίος αγνοούνταν κι αυτός αλλά εντοπίστηκε πριν λίγο.

    «Είναι το πιο τρομακτικό συναίσθημα που υπάρχει για ξέρεις ότι η κόρη σου είναι εκεί και να μην μπορείς να την βρεις, και να μην ξέρεις αν είναι νεκρή ή ζωντανή. Δεν ξέρω πως ο κόσμος μπορεί να το κάνει αυτό σε αθώα παιδιά» δήλωσε έντρομη η μητέρα της κοπέλας στο CNN τονίζοντας ότι η συναυλία ήταν το μόνο πράγμα για το οποίο συζητούσαν οι δύο νεαροί το τελευταίο διάστημα.

    Δείτε τα απεγνωσμένα posts των συγγενών στα κοινωνικά δίκτυα:

    Για όσους έχουν εντοπιστεί υπάρχει διαρκής ενημέρωση από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων ως εξής:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της έκρηξης στοΜάντσεστερ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάντσεστερ: Η Μέι αναστέλλει την προεκλογική της εκστρατεία μετά το τρομοκρατικό χτύπημα



    ΣΧΟΛΙΑ