• Πολιτική

    Μάκης Μπαλαούρας: «Δεν αιτήθηκα εγώ την 13η σύνταξη»

    • NewsRoom
    Μπαλαούρας

    Μάκης Μπαλαούρας


    “Σάλο” έχει προκαλέσει η αποκάλυψη ότι ο Μάκης Μπαλαούρας, εν ενεργεία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, “καρπώθηκε” το «δώρο του Τσίπρα» ή κοινώς «13η σύνταξη», παρά το γεγονός ότι παίρνει αρκετά υψηλό μισθό, πολύ περισσότερο φυσικά από έναν απλό πολίτη.

    Όμως, ο ίδιος ο βουλευτής, μίλησε προσωπικά για αυτό το δώρο των 300 ευρώ. Αρχικά, είπε ότι το γεγονός έγινε αυτομάτως από το σύστημα, χωρίς ο ίδιος να το αιτηθεί. Όπως έγινε με όλους τους συνταξιούχους, δηλαδή. Αυτό, όπως αναφέρει, συνέβη γιατί αμέσως μετά την εκλογή του ως βουλευτής, η σύνταξή του περικόπηκε δραστικά, με αποτέλεσμα το σύστημα μηχανογράφησης των ασφαλιστικών ταμείων, το ΗΔΙΚΑ, να τον κατατάσσει στους χαμηλοσυνταξιούχους: «Η ΗΔΙΚΑ βλέπει τις συντάξεις και θεωρώντας ότι είμαι χαμηλοσυνταξιούχος, το σύστημα αυτόματα μου έδωσε αυτό το ποσό».

    Ακόμη, τόνισε: «Μόλις το συνειδητοποίησα, δώρισα το ποσό στο Ταμείο Αλληλεγγύης του Συλλόγου Συνταξιούχων της ΤτΕ και στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ, όπου κατέθεσα 150 στο καθένα, ενημερώνοντας παράλληλα με επιστολή τον Σύλλογο της Τραπέζης της Ελλάδος. Εγώ το έμαθα τέλος Γενάρη, και είδα με έκπληξη γιατί δεν το είχα συνειδητοποιήσει ότι έλαβα και εγώ το επίδομα αυτό. Στον ασφαλιστικό φορέα που ανήκω, έστειλα αμέσως επιστολή, λέγοντας ότι όταν μου πιστωθούν θα τα δώσω το μισό ποσό στο Απεργιακό Ταμείο του Συλλόγου Υπαλλήλων ΤτΕ και το άλλο μισό στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Δεν είναι μόνο το νόμιμο, αλλά και το ηθικό. Εγώ πήρα το ποσό από τον ασφαλιστικό φορέα και τα έδωσα πίσω σε αυτόν».

    Φυσικά, αυτή η ιστορία, σίγουρα έχει να κάνει και με άλλα περιστατικά ανθρώπων που πήραν το δώρο εκεί που δεν το περίμεναν, τη στιγμή που άλλοι που ακόμα το περιμένουν νόμιμα και δεν έρχεται ποτέ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οικονομικό Επιμελητήριο: Στα 4 δισ. ευρώ η ζημιά της Ελλάδας το 2017 από την καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέο «όπλο» κατά της φοροδιαφυγής – Στο στόχαστρο 1,2 εκατ. ΑΦΜ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΕΚΤ: Καθησυχάζει τους επενδυτές διατηρώντας τα επιτόκια χαμηλά



    ΣΧΟΛΙΑ