• Top Stories

    Λονδίνο: Μητέρα πέταξε το παιδί της από τον 10ο όροφο για να το σώσει

    Λονδίνο


    Μια μητέρα πέταξε το παιδί της από τον 10ο όροφο του φλεγόμενου πύργου στο Λονδίνο για να το σώσει από τη φωτιά, σύμφωνα με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες ανθρώπων που ήταν παρόντες στο σημείο. Το παιδί φέρεται να έπιασε ένας άνδρας που βρισκόταν στο σημείο.

    «Οι άνθρωποι είχαν βγει στα παράθυρα του πύργου και ούρλιαζαν. Κάποια στιγμή μια γυναίκα έκανε νόημα ότι θα πετάξει το παιδί της από το παράθυρο, ζητώντας κάποιος να το πιάσει. Κάποιος το έκανε. Ένας άνδρας πετάχτηκε και κατάφερε να πιάσει το παιδί» ανέφερε μια αυτόπτης μάρτυρας.

    Άλλος μάρτυρας ανέφερε ότι το παιδί πρέπει να ήταν περίπου 5 χρονών, ενώ η μητέρα του το πέταξε από τον 5ο ή 60 όροφο. «Μια γυναίκα πέταξε το παιδί της από παράθυρο. Νομίζω ότι έζησε» ανέφερε και πρόσθεσε: «Υπήρχε και μια άλλη γυναίκα που φώναζε “Το παιδί μου, το παιδί μου, πρέπει να βγω από εδώ για να σώσω το παιδί μου”. Δεν μπορούσαμε να τη βοηθήσουμε».

    Υπενθυμίζεται ότι η κόλαση φωτιάς ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης σε 24ωροφο πύργο με 120 διαμερίσματα. Για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο ξέσπασε πυρκαγιά στον δεύτερο όροφο η οποία επεκτάθηκε αστραπιαία τυλίγοντας όλο το κτίριο που βρίσκεται στην οδό Λάτιμερ στις φλόγες. Ο πύργος Grenfell Tower βρίσκεται στην περιοχή  Lancaster West Estate στα δυτικά της βρετανικής πρωτεύουσας.

    Σύμφωνα με τις δηλώσεις αξιωματούχων των βρετανικών αρχών, υπάρχουν νεκροί, με τον αριθμό τους ωστόσο να παραμένει αδιευκρίνιστος. Πενήντα είναι οι τραυματίες ενώ οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να φτάσουν μόνο έως τον 19ο όροφο του Grenfell Tower, ένα κτίριο 24 ορόφων. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των αγνοουμένων, σύμφωνα με τη σχετική δήλωση που έκανε  δήμαρχος του Λονδίνου. «Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι», είπε χαρακτηριστικά Σαντίκ Καν.

    Πηγή: Thetoc.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτη φωτιά σε πύργο 27 ορόφων στο Λονδίνο – Φόβοι για εγκλωβισμένους και τραυματίες (video+pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άνθρωποι παγιδεύτηκαν μέσα στον φλεγόμενο πύργο στο δυτικό Λονδίνο – Φόβοι για κατάρρευση του κτηρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για τον πύργο – «Πηδούσαν από το παράθυρο»



    ΣΧΟΛΙΑ