• Ελλάδα

    Λεβέντης: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης θέλει την αλήθεια και από τον τάφο του»

    Λεβέντης


    Ως αμφιλεγόμενη προσωπικότητα χαρακτήρισε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο Βασίλης Λεβέντης, πρόεδρος της “Ένωσης Κεντρώων”:

    «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν αμφιλεγόμενη προσωπικότητα. Μπορεί να ήρθαν κάποιοι σήμερα να κάνουν εγκωμιασμούς. Όμως ούτε από τον ταφο του μας ζητά να είμαστε εγκωμιαστικοί. Θέλει την αλήθεια».

    Στην συνέχεια αναφέρθηκε στα γεγονότα της περιόδου κοντά στο 1965:

    «Ιδρύθηκε η Ένωση Κέντρου με την συμβολή και του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου μπορούσε τότε να ενώσει και να φέρει την κυβέρνηση. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πήρε τον Σοφοκλή Βενιζέλο από το παλάτι και τον πήγε στον Παπανδρέου. Ο άνθρωπος που έκανε τα πάντα για να φτιαχτεί η Ένωση Κέντρου μετά από ένα διάστημα αποστάτησε και έριξε την Ένωση Κέντρου και ρίχνοντας την κυβέρνηση θεοποίησε την οικογένεια Παπανδρέου. Ο Μητσοτάκης έπρεπε να μείνει. Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν μεγάλη προσωπικότητα όπως ήταν και ο Ανδρέας Παπανδρέου μεγάλη προσωπικότητα. Αν υπάρχουν 2 μεγάλες προσωπικότητες δεν σημαίνει πως πρέπει να φύγει η μία. Το πλήρωσε αυτό ο Μητσοτάκης».

    Τέλος, χαρακτήρισε σπουδαίο επίτευγμα την κυβέρνηση συνεργασίας του 1989.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Βούτσης: «Ο Μητσοτάκης είχε απαράμιλλο πάθος και βοηθούσε σε δύσκολες περιόδους της χώρας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κυριάκος Μητσοτάκης: «Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήξερε πως απαιτείται να πηγαίνεις και κόντρα στο ρεύμα»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κουτσούμπας: «Το ΚΚΕ αναγνωρίζει τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ως έναν μεγάλο, ικανό αντίπαλο»



    ΣΧΟΛΙΑ