• Πολιτική

    Ο Κοντονής ζητά παρέμβαση εισαγγελέα για ρατσιστικό πρωτοσέλιδο εφημερίδας για την αλλαγή ταυτότητας φύλου

    Σταύρος Κοντονής

    Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής


    Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου ζητά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονης,  για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Ελεύθερη Ώρα.

    «Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους», «ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ», «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ» ήταν οι τίτλοι της εφημερίδας μετά την ψήφιση του νόμου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

    Ο κ. Σταύρος Κοντονής απέστειλε στην κα Ξένη Δημητρίου το πρωτοσέλιδο, κάνοντας μνεία στον αντιρατσιστικό νόμο. Η εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει σύντομα για τις ενέργειες της.

    Το μεσημέρι, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης ήταν ο πρώτος που ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το δημοσίευμα. Κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου της εφημερίδας για τα αδικήματα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία και της πρόκλησης σε τέλεση αξιόποινων πράξεων.

    Στη μηνυτήρια αναφορά του ο γνωστός δικηγόρος αναφέρει μεταξύ άλλων:

    «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο “ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ»”, στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυτοί είναι οι απαγωγείς του Λεμπιδάκη – Ονόματα και φωτογραφίες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυση από δικηγόρο για ρατσιστικά ξεσπάσματα μετά την ψήφιση της αλλαγής ταυτότητα φύλου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εκτός των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών τα σπίτια με οφειλές έως 300.000 ευρώ



    ΣΧΟΛΙΑ