• Top Stories

    Ψευδείς οι καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ λέει η διοίκηση του Νοσ. Καρπενησίου – Τι καταγγέλλει η Ομοσπονδία

    • NewsRoom


    Ψευδείς και ανακριβείς χαρακτηρίζει η Διοίκηση του Νοσοκομείου Καρπενησίου τις σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε η ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

    Σύμφωνα με την καταγγελία της ΠΟΕΔΗΝ, το νοσοκομείο είναι ένα «ξέφραγο αμπέλι» τις βραδυνές ώρες. «Δεν υπάρχει καθόλου φύλαξη το βράδυ. Η Διοίκηση δεν έχει χρήματα στον προϋπολογισμό για να προσλάβει προσωπικό φύλαξης. Έτσι λέει ο Διοικητής», αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ.

    Παράλληλα, καταγγέλλει πως στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών «γίνονται φασαρίες από μεθυσμένους, ξυλοδαρμοί σε βάρος Ιατρών και Νοσηλευτών», ενώ «έχουν καταγραφεί κλοπές σε υλικά του Νοσοκομείου και πορτοφόλια Ασθενών και Προσωπικού.»

    Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ η αντίδραση της Διοίκησης του νοσοκομείου είναι απλά να κλειδαμπαρώνει όλες τις πόρτες εξόδου και εισόδου του Νοσοκομείου, πλην της πόρτας των ΤΕΠ. «Σε περίπτωση εκτάκτου συμβάντος που πρέπει να εκκενωθεί γρήγορα το Νοσοκομείο, όπως για παράδειγμα συνέβη με τη φωτιά στο Νοσοκομείο του Άγιου Σάββα, πως θα γίνει η εκκένωση του νοσοκομείου», αναρωτιέται, μάλιστα, η ΠΟΕΔΗΝ.

    Σε απάντηση του το νοσοκομείο αναφέρει πως δεν υπάρχει γραπτή ή προφορική αναφορά ή καταγγελία από πολίτη ή ασθενή ή από το προσωπικό για φασαρία, ξυλοδαρμό και δεν έχουν καταγραφεί κλοπές σε υλικά και πορτοφόλια ασθενών. «Όλα αυτά είναι συκοφαντίες, φαντασιώσεις και επιζητούμενα των καταγγελλόντων και θα πάρουν την απάντηση τους δια της νομίμου οδού», αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου.

    «Το ότι είναι ξέφραγο αμπέλι τα 30 μέτρα της εξωτερικής πρόσοψης του κτιρίου είναι γεγονός, αφού το 2012 γκρεμίστηκε το θυρωρείο, ο μαντρότοιχος και η πόρτα και μέχρι την αποπεράτωση του νέου κτιρίου τον 1/2015 δεν φρόντισαν οι τότε διοικούντες και κυβερνώντες να το αποκαταστήσουν, όπως το έχουμε προβλέψει και θα το κάνει η τωρινή διοίκηση», παραδέχεται η διοίκηση.  «Θα πρέπει όμως να τους ενημερώσουμε επίσης, ότι προβλήματα στην φύλαξη υπήρχαν εδώ και χρόνια. Οι καταγγέλλοντες δεν το γνώριζαν, γιατί τότε δεν διαμαρτύρονταν», αναρωτιέται.

    «Θα πρέπει όμως να επισημάνουμε ότι η κατάσταση αυτή ήταν δεδομένη και κανείς δεν είχε εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει. Είναι τυχαίο που η συγκεκριμένη καταγγελία έγινε μετά το δελτίο τύπου με τα ετήσια πεπραγμένα της διοίκησης;», συνεχίζει η απάντηση του νοσοκομείου.

    «Σε κάποιους όμως δεν άρεσαν τα επιτεύγματα της διοίκησης, διότι μέσα σε ελάχιστο χρόνο κατορθώσαμε και ομαλοποιήσαμε μια κατάσταση με πολλά προβλήματα.

    Να ενημερώσουμε λοιπόν την ΠΟΕΔΗΝ ότι σήμερα με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών του Δ.Σ., συμπεριλαμβανομένου και του εκπροσώπου των εργαζομένων στο Δ.Σ., προχωράμε στην οριστική επίλυση και αυτού του χρόνιου προβλήματος, που μας άφησαν οι παρελθούσες διοικήσεις. Όλοι οι εργαζόμενοι είναι μαζί μας και συνεχίζουμε.

    Εμείς είμαστε περήφανοι για το έργο που επιτελούμε με την συνεργασία όλου ανεξαιρέτως του προσωπικού και θα συνεχίσουμε καθημερινά να δίνουμε τον αγώνα για τη δημόσια περίθαλψη», καταλήγει η απάντηση του νοσοκομείου.

    Πάντως το νοσοκομείου Καρπενησίου δεν ήταν το μόνο που βρέθηκε στο στόχαστρο της ΠΟΕΔΗΝ, καθώς εξίσου σοβαρές ήταν και οι καταγγελίες για το νοσοκομείο Κιλκίς:

    «Μετά τα φίδια, τα πλυντήρια του Νοσοκομείου που δεν τα συναντάς ούτε σε φυλακές, τώρα κάνουν παρέλαση τα ποντίκια. Κυνηγάνε να τα σκοτώσουν οι εργαζόμενοι. Εκλήθη το Υγειονομικό το οποίο πρότεινε μέτρα προστασίας. Σας κοινοποιούμε την έκθεσή του. Η κατάσταση είναι απερίγραπτη. Είναι ή όχι φορείς μετάδοσης μικροβίων τα ποντίκια, όταν χορεύουν στα εργαστήρια και τους θαλάμους ασθενών; Η Διοικήτρια κα Βλάχου τι λέει; Που βρίσκεται;» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Πολύ σημαντικά κομμάτια της κοινωνίας υποφέρουν και συνεχίζουν να υποφέρουν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΕΔΗΝ: Τα 5 ψέματα του Τσίπρα από τη ΔΕΘ για τη δημόσια υγεία

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ