• Top Stories

    Καμμένος για Κυπριακό: «Η Τουρκία να ζητήσει συγγνώμη»

    • NewsRoom
    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Για «επιτυχείς συνομιλίες, ακόμα και αν δεν κατέληξαν σε συμφωνία», μίλησε ο Πάνος Καμμένος στην Βουλή, για το θέμα του Κυπριακού. Μάλιστα, «για πρώτη φορά η χώρα κατέθεσε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την κατάργηση των εγγυήσεων».

    «Η Ελλάδα υπήρξε σαφής και για πρώτη φορά η εθνική θέση κατατέθηκε με ακρίβεια και αυτό ανάγκασε την τουρκική πλευρά να δείξει τις πραγματικές προθέσεις της, δηλαδή πως θέλει την κυπριακή πλευρά υπό την κατοχή των στρατιωτικών δυνάμεων».

    Τόνισε, στην συνέχεια, πως «όταν λάβουν χώρα οι συνομιλίες, θα πρέπει να δώσουν τη λύση, ανεξάρτητο κράτος με τη παρουσία κατοχικών δυνάμεων δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο».

    Στο τέλος των δηλώσεών του, κάλεσε τους Τούρκους να αλλάξουν ριζικά πολιτική και να σταματήσουν να προκαλούν, αν θέλουν να έχουν την θέση που θέλουν. «Μόνη οδός για την Τουρκία είναι η αποκατάσταση της σχέσης με την χώρα μας, με το να σταματήσει τις προκλήσεις και να ζητήσει συγγνώμη για ότι προκάλεσε με το θέμα της Κύπρου».

    «Να μετατρέψουμε μία περιοχή συγκρούσεων σε μία περιοχή ασφαλείας», έκλεισε, επικροτώντας τον Αλέξη Τσίπρα για την απόφασή του, να ανοίξουν όλοι οι φάκελοι της Κύπρου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λεβέντης: «Αναμένεται θερμό επεισόδιο από την γείτονα χώρα»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γεννηματά για Κυπριακό: «Δεδομένες οι ευθύνες της Τουρκίας – Τορπίλισε τις συνομιλίες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μητσοτάκης για Κυπριακό: «Να επιλέξουν οι Τούρκοι: σταθερός ή αβέβαιος σύμμαχος;»



    ΣΧΟΛΙΑ