• Top Stories

    Εισαγγελέας Γ. Τσατάνη: Ζητά ακύρωση της πειθαρχικής τιμωρίας της για την υπόθεση Βγενόπουλου

    Τράπερ


    Την ακύρωση της πειθαρχικής ποινής της για τους χειρισμούς της στην έρευνα του αποβιώσαντος ισχυρού άνδρα της MIG Ανδρέα Βγενόπουλου διεκδικεί η εισαγγελέας Εφετών Γεωργία Τσατάνη, με προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

    Η εισαγγελική λειτουργός χαρακτηρίζει εσφαλμένη την τιμωρία της από το δευτεροβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου (στέρηση του μισθού της για 60 ημέρες) και στην πολυσέλιδη προσφυγή της κάνει λόγο για παραβίαση της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου αλλά και της ελληνικής νομοθεσίας.

    Το Πειθαρχικό είχε κρίνει ότι οι χειρισμοί της κα Τσατάνη στη διερεύνηση των δανειοδοτήσεων από την Τράπεζα Μαρφίν «δεν συνάδουν με τα καθήκοντα της εισαγγελικής λειτουργού», αποδίδοντάς της βαριά αμέλεια “που θίγει το κύρος της και το κύρος της Δικαιοσύνης”.

    Στην προσφυγή της στο ΣτΕ, η εισαγγελέας Εφετών υποστηρίζει ότι οι εφέσεις που ασκήθηκαν στην πρωτοβάθμια πειθαρχική ποινή της από την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου και πρόεδρο του συμβουλίου επιθεωρήσεως των δικαστηρίων Δήμητρα Μπουρνάκα και τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή πάσχουν λόγω της αοριστίας.

    Η κα Τσατάνη εξαπολύει πυρά και σε βάρος της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, υποστηρίζοντας ότι είχε υποβάλει αίτηση για την εξαίρεση της από την πειθαρχική διαδικασία, την οποία έκρινε και απέρριψε η ίδια η κα Θάνου και όχι το αρμόδιο όργανο. Για το σκέλος αυτό η εισαγγελέας Εφετών έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για παραβίαση του δικαιώματος της σε δίκαιη δίκη και για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας.

    Σύμφωνα με την προσφυγή της Γεωργίας Τσατάνη, «η σε βάρος της πειθαρχική αγωγή είναι αόριστη αφού δεν εξειδικεύεται ο βαθμός της υπαιτιότητάς της και της αποδίδεται γενική μομφή υπαίτιας συμπεριφοράς, η οποία όμως εξειδικεύεται ανάλογα με τη πορεία της πειθαρχικής διαδικασίας».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Άρειος Πάγος: «Ναι» στην έκδοση του πρώην επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής των Σκοπίων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ προς κυβέρνηση: «Αδικαιολόγητη καθυστέρηση στους δασικούς χάρτες που είναι απαραίτητοι για το Κτηματολόγιο»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Κινέζος στο Συμβούλιο Εφετών: «Οι ΗΠΑ μου έστησαν παγίδα. Μην με εκδώσετε»



    ΣΧΟΛΙΑ