• Top Stories

    Υποψήφιος για την κεντροαριστερά ο Καμίνης: Να διεκδικήσουμε την διακυβέρνηση της χώρας

    • NewsRoom
    γιωργος καμινης

    Γιώργος Καμίνης, δήμαρχος Αθηναίων


    O δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, ανακοίνωσε επίσημα το μεσημέρι της Δευτέρας την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς.

    Ο κύριος Καμίνης επεσήμανε πως αποφάσισε να διεκδικήσει την ηγεσία του νέου φορέα, με πρωταρχικό σκοπό να ενώσει, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, ώστε «να γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων».

    Διαβάστε ολόκληρη τη δήλωση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη:

    «Η Ελλάδα εδώ και οκτώ χρόνια είναι βυθισμένη σε μία μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Μια κρίση που όχι μόνον βρήκε τη χώρα εντελώς απροετοίμαστη, αλλά αντιμετωπίζεται ακόμη και σήμερα χωρίς οργανωμένο σχέδιο, χωρίς εθνική στρατηγική. Η κοινωνία μας συνεχίζει να είναι όμηρος κλειστών πολιτικών και οικονομικών κυκλωμάτων που την καθηλώνουν στο χθες.

    Η χώρα έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή πολιτικού προσανατολισμού, που μόνον μια μεγάλη προοδευτική δημοκρατική παράταξη μπορεί να εγγυηθεί. Γιατί αυτή η παράταξη υπήρξε πάντοτε η πιο γόνιμη μήτρα των μεγάλων αλλαγών στη χώρα μας, με γνώμονα την ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη, την προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών. Μόνο μια τέτοια παράταξη μπορεί σήμερα να είναι αυθεντικά λαϊκή, χωρίς τον λαϊκισμό που χαρακτηρίζει την κυβερνητική πλειοψηφία, αλλά και γνήσια πατριωτική, χωρίς να αποπνέει τον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που μάταια η ίδια προσπαθεί να συγκαλύψει.

    Αποφάσισα να διεκδικήσω την ηγεσία της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης με πρωταρχικό σκοπό να ενώσω. ‘Εχω ήδη εκπροσωπήσει νικηφόρα την παράταξή μας, σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις στο παρελθόν και με διαφορετικό κάθε φορά αντίπαλο. Επικρατήσαμε, γιατί ήμασταν ενωμένοι. Ενωμένη συνεπώς, η παράταξή μας θα γίνει και πάλι μεγάλη, για να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, και όχι να αποτελέσει ένα δευτερεύον συμπλήρωμα στα σχέδια των άλλων.

    Απευθύνω πρόσκληση σε κάθε πολίτη να συμμετάσχει ενεργά στη δημιουργία του νέου φορέα στον δημοκρατικό και προοδευτικό χώρο. Καλώ ιδίως τους νέους, τόσο αυτούς που βρίσκονται στην Ελλάδα όσο και εκείνους που αναγκάστηκαν να ξενιτευτούν, να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια και να βάλουν από σήμερα τη σφραγίδα τους, στην αυριανή Ελλάδα, την Ελλάδα της δημιουργίας, της περηφάνιας και των ανοιχτών οριζόντων».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Κόλαση φωτιάς στην Ζάκυνθο: Κάηκαν περιουσίες, καταγγελίες κατοίκων «μας άφησαν μόνους» (pivs+video)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε ύφεση οι πυρκαγιές σε Αχαΐα και Αιτωλοακαρνανία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ζάκυνθος: Ελικόπτερο εντόπισε τους εμπρηστές-Ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή τους



    ΣΧΟΛΙΑ