• Top Stories

    ΗΠΑ για Βόρεια Κορέα: Θα υπάρξει μαζική στρατιωτική αντίδραση

    • NewsRoom
    Τραμπ


    Έπειτα από τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας οι ΗΠΑ προχώρησαν σε έκτακτη σύσκεψη, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανακοίνωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάικ Πενς και στρατιωτικούς ότι κάθε εχθρική ενέργεια απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ ή τις ίδιες τις ΗΠΑ και τα εδάφη της θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση που θα είναι αποτελεσματική και σαρωτική.

    Ο Τραμπ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.

    «Οι δύο ηγέτες καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών, και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία» τους, αναφέρει η ανακοίνωση.

    Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης στο Twitter πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.

    Ειδικότερα, ο Τραμπ αποχωρώντας από μια θρησκευτική εκδήλωση απάντησε με ένα αινιγματικό «θα δούμε» σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτεθούν στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την νέα προκλητική δοκιμή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον δρόμο προς τη ΔΕΘ: Εβδομάδα γεμάτη πολιτικές και επικοινωνιακές ευκαιρίες για τον Αλέξη Τσίπρα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πακέτα ρυθμίσεων, ακόμα και με μηδενικά επιτόκια και «κούρεμα» οφειλής, λανσάρουν οι τράπεζες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γκάφα στη Γερμανία πριν τη τηλεμαχία Μέρκελ – Σουλτς: Ποιος ανακοίνωσε ήδη νικητή!



    ΣΧΟΛΙΑ