ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
O Τραμπ δηλώνει πως θα συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν φέτος – Κίνα και Νότια Κορέα εξετάζουν διοργάνωση συνόδου κορυφής
Έπειτα από τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας οι ΗΠΑ προχώρησαν σε έκτακτη σύσκεψη, όπου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Τζέιμς Μάτις ανακοίνωσε στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, τον Μάικ Πενς και στρατιωτικούς ότι κάθε εχθρική ενέργεια απέναντι στους συμμάχους των ΗΠΑ ή τις ίδιες τις ΗΠΑ και τα εδάφη της θα αντιμετωπιστεί με μαζική στρατιωτική απάντηση που θα είναι αποτελεσματική και σαρωτική.
Ο Τραμπ διαβεβαίωσε εκ νέου ότι η Ουάσινγκτον θα υπερασπίσει τον εαυτό της και τους συμμάχους της «χρησιμοποιώντας το πλήρες φάσμα των διπλωματικών, συμβατικών και πυρηνικών δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας», προστίθεται στην ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας.
«Οι δύο ηγέτες καταδίκασαν τις συνεχιζόμενες αποσταθεροποιητικές και προκλητικές ενέργειες της Βόρειας Κορέας, επιβεβαίωσαν τις απαρασάλευτες αμοιβαίες δεσμεύσεις τους για την άμυνα των δύο χωρών, και δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν τη στενή συνεργασία» τους, αναφέρει η ανακοίνωση.
Νωρίτερα, ο Αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση εναντίον της Βόρειας Κορέας.
North Korea has conducted a major Nuclear Test. Their words and actions continue to be very hostile and dangerous to the United States…..
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017
Ο Αμερικανός πρόεδρος έγραψε επίσης στο Twitter πως εξετάζει το ενδεχόμενο να διακόψει τις εμπορικές σχέσεις με οποιαδήποτε χώρα έχει συναλλαγές με τη Βόρεια Κορέα.
The United States is considering, in addition to other options, stopping all trade with any country doing business with North Korea.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 3, 2017
Ειδικότερα, ο Τραμπ αποχωρώντας από μια θρησκευτική εκδήλωση απάντησε με ένα αινιγματικό «θα δούμε» σε δημοσιογράφο που τον ρώτησε εάν οι ΗΠΑ πρόκειται να επιτεθούν στην Πιονγκγιάνγκ, μετά την νέα προκλητική δοκιμή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στον δρόμο προς τη ΔΕΘ: Εβδομάδα γεμάτη πολιτικές και επικοινωνιακές ευκαιρίες για τον Αλέξη Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πακέτα ρυθμίσεων, ακόμα και με μηδενικά επιτόκια και «κούρεμα» οφειλής, λανσάρουν οι τράπεζες
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γκάφα στη Γερμανία πριν τη τηλεμαχία Μέρκελ – Σουλτς: Ποιος ανακοίνωσε ήδη νικητή!
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η Μαντόνα διαφημίζει την Ελλάδας, το ξεχωριστό pop up από ThemisZ και Φαίη Μπέη, τα πάρτι του ζεύγους Κούστα στους Αρκιούς, του Παναγιώτη Τσάκο στην Ίο κι ένα στη Χαλκιδική μέχρι το πρωί και η έκθεση έκθεση Jeff Koons στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
- Πληροφορική: Στο κυνήγι των δισ. ευρώ για έργα αμυντικής τεχνολογίας
- Μύρων Τσατσάκης: Ο αφανής Έλληνας εφοπλιστής που «ξετρυπώνουν» τα πλοία του οι βόμβες των Φρουρών της Επανάστασης και των Χούθι
- Chanel: Μας περνά για ηλίθιες
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.