• Top Stories

    Γιούνκερ-Μογκερίνι: Σε 2η φάση η συζήτηση για τις σχέσεις Βρετανίας-Ε.Ε. – Πρώτα οι όροι του Brexit

    • NewsRoom
    Από αριστερά: Φεντερίκα Μογκερίνι (Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε.), Ζαν Κλωντ Γιούνκερ (πρόεδρος της Κομισιόν)

    Από αριστερά: Φεντερίκα Μογκερίνι (Ύπατη Εκπρόσωπος της Ε.Ε.), Ζαν Κλωντ Γιούνκερ (πρόεδρος της Κομισιόν)


    Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής των 27 ηγετών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον καθορισμό των διαπραγματευτικών οδηγιών για το Brexit ότι «Θα τηρηθεί σαφής σειρά στη διαδικασία. Πρώτα αποφασίζονται οι όροι διαζυγίου. Μετά θα μιλήσουμε για μελλοντικές σχέσεις».

    Στο ίδιο μήκος κύματος και η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι τόνισε ότι «σήμερα θα στείλουμε ένα πολύ ισχυρό μήνυμα ενότητας των 27, όπως κάναμε ήδη στην Ρώμη εορτάζοντας όχι μόνο 60 έτη ιστορίας επιτυχιών αλλά και το μέλλον της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

    «Θα συζητήσουμε για την μελλοντική μας σχέση με το ΗΒ, περιλαμβανομένων των θεμάτων ασφάλειας και άμυνας μόνο σε δεύτερη φάση, αλλά μπορώ να σας πω ήδη ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit δεν θα επηρεάσουν σημαντικά την παγκόσμια πολιτική μας, θα παραμείνουμε ακόμα και ως 27 η πρώτη και μεγαλύτερη αγορά, ο κυριότερος εμπορικός εταίρος για όλους στον πλανήτη, ο πρώτος ανθρωπιστικός χορηγός και επίσης ένας πολύ ισχυρός πάροχος άμυνας και ασφάλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μογκερίνι.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Οι κατευθυντήριες γραμμές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών για το Brexit

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τουσκ: Χρειάζονται εγγυήσεις για όλους που επηρεάζονται από το Brexit

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το ‘κανε κι αυτό: Ο Ερντογάν μπλόκαρε τη Wikipedia στην Τουρκία!



    ΣΧΟΛΙΑ