• Top Stories

    Γερμανία: Για ποιους λόγους ο Μάρτιν Σουλτς του SPD αποφάσισε να αναλάβει τα ηνία της αντιπολίτευσης

    • NewsRoom
    Μάρτιν Σουλτς

    Μάρτιν Σουλτς


    Την απόφαση να μην συμμετέχει σε έναν νέο κυβερνητικό συνασπισμό ανακοίνωσε το SPD. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), το οποίο οι δημοσκοπήσεις φέρνουν στη δεύτερη θέση με 20%, ανακοίνωσε ότι προτίθεται να περάσει στην αντιπολίτευση, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

    «Λάβαμε μία σαφή εντολή από τους ψηφοφόρους να περάσουμε στην αντιπολίτευση», δήλωσε η αντιπρόεδρος του κόμματος Μανουέλα Σβέζιχ στο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF. «Για μας, ο μεγάλος συνασπισμός τελειώνει σήμερα», πρόσθεσε.

    Η απόφαση αυτή ήταν αναμενόμενη για πολλούς λόγους. Ο βασικός έχει να κάνει με την διαπίστωση πως η παραμονή στη σκιά της Μέρκελ έβλαψε τους Σοσιολδημοκράτες, οι οποίοι πιστεύουν πως το πέρασμά τους από την αντιπολίτευση θα τους ωφελήσει μακροπρόθεσμα.

    Επιπλέον, με την κίνηση αυτή η Μέρκελ θα αναγκαστεί να αναζητήσει συμπαράσταση τόσο από τους Φιλελεύθερους όσο και από τους Πράσινους, κάτι που στο SPD θεωρούν πως θα προκαλέσει προβλήματα εντός της κυβέρνησης, λόγω των έντονων διαφορών των δύο πλευρών, δίνοντάς τους ευκαιρίες για αντιπολίτευση.

    Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνά κανείς πως σε περίπτωση συνασπισμού με τη Μέρκελ, την ηγεσία της αντιπολίτευσης θα είχαν οι ακραίοι Εναλλακτικοί. Κάτι που στο SPD θεωρούν πως θα προκαλούσε πολύ περισσότερα προβλήματα, τόσο στους ίδιους όσο και στη χώρα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τέταρτη θητεία για τη Μέρκελ, αλλά με απώλειες – Ποσοστό 32,5% δείχνουν τα exit poll

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Γερμανικές εκλογές: Οι αριθμοί, το μεγάλο στοίχημα και η επίδραση για την Ελλάδα



    ΣΧΟΛΙΑ