ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το Υπουργείο Παιδείας, θα καταθέσει αύριο την τροπολογία για τις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, σύμφωνα με όσα δήλωσε πριν από λίγο στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός, Κωνσταντίνος Γαβρόγλου.
Ο υπουργός, διευκρίνισε για την απόφαση αυτή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Α. Λοβέρδου, για τις επαναληπτικές εξετάσεις, ότι θα είναι εξετάσεις για τους ασθενούντες, «για όποια παιδιά έχουν ασθενήσει λίγο πριν από τις εξετάσεις του Ιουνίου ή στη διάρκεια των εξετάσεων του Ιουνίου». Ο υπουργός επισήμανε, επίσης, ότι οι επαναληπτικές θα αφορούν και «όσα παιδιά μπορεί να έχουν πάθει ένα σοκ ψυχολογικό, από θάνατο για παράδειγμα πολύ κοντινών τους προσώπων».
«Είναι δυνατόν αυτά τα παιδιά να μαζέψουν τα μυαλά τους και να εξεταστούν τον Ιούλιο; Μας το επισημαίνουν οι ψυχολόγοι και άρα το πολιτικά ορθό, το κοινωνικά δίκαιο και παιδαγωγικά και ψυχολογικά σωστό είναι τα παιδιά αυτά να εξεταστούν τον Σεπτέμβριο» είπε ο υπουργός Παιδείας και πρόσθεσε ότι η διαπίστωση ως προς τα νοσήματα θα γίνει κάτω από εξαιρετικά αυστηρές προϋποθέσεις ώστε να μην υπάρξει εκμετάλλευση του μέτρου. Ο κ. Γαβρόγλου επισήμανε ότι φέτος το σύστημα είναι διαφορετικό από πέρυσι καθώς φέτος οι εισαγωγικές δεν μετράνε στον βαθμό του απολυτηρίου.
«Τα παιδιά θα εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα, διότι αυτό είναι το σωστό με βάση την ισονομία. Δεν μπορούν να εξεταστούν για παράδειγμα σε δύο μαθήματα που δεν μπόρεσαν να δώσουν κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, διότι αυτό και νομικά σωστό και κοινωνικά δεν είναι δίκαιο» είπε ο κ. Γαβρόγλου.
Κατηγορίες εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Α. Λοβέρδος, έναντι της σημερινής αλλά και της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας της τωρινής κυβέρνησης, για σφάλματα και θεσμική ακαταστασία.
Ειδικά για τις επαναληπτικές εξετάσεις και το πλαίσιο που περιέγραψε ο υπουργός, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα είναι λάθος η επιλογή αυτή, καθώς φαίνεται ότι «δεν θα σχετίζεται η συμμετοχή με την τρέχουσα διαδικασία των εξετάσεων, αλλά θα πάει αργότερα, θα ετεροχρονιστεί».
Κατηγορώντας επιπλέον τον κ. Γαβρόγλου, υπογράμμισε ότι με τις δηλώσεις του έχει δημιουργήσει ανησυχία σε γονείς και μαθητές.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συντριβή ελικοπτέρου: Η κατάθεση της επιζήσασας Πλεξίδα – Πότε θα γίνει η κηδεία των θυμάτων
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στην Ουάσινγκτον Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου και Χουλιαράκης για τη Σύνοδο του ΔΝΤ – Φρένο στις προσδοκίες από τον Ρέγκλινγκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- 200 εκατ. ευρώ για τον «ναό» του Μαραντόνα!
- Πώς στρατολογήθηκε ο κατάσκοπος, η αφαίρεση της ιθαγένειας και ο νόμος Δένδια, το ηθικό και το νόμιμο, ο Τασούλας και τα Αρχαία Ελληνικά
- Θ. Κοτσιαρός (ΠΕΦ): Η Ακαδημία Φαρμάκου φέρνει νέο μοντέλο σύνδεσης, εκπαίδευσης και παραγωγής
- Απόφαση ΑΠ: Δεν γνωμοδότησε για αναδρομικότητα – Μπαράζ νομικών διεκδικήσεων από δανειολήπτες – Επανέρχεται ο φόβος του ηθικού κινδύνου
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.