• Top Stories

    Γαλλία: Ρεκόρ σημειώνει η αποχή στον α’ γύρο των εκλογών

    • NewsRoom
    Mακρόν Γαλλία


    Η αποχή στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία αναμένεται να φθάσει ποσοστό ρεκόρ, μεταξύ 50% και 51%, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που δημοσιοποίησαν σήμερα τέσσερα ινστιτούτα δημοσκοπήσεων.

    Αν οι αριθμοί αυτοί επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη της Πέμπτης Δημοκρατίας το 1958.

    Το τελικό ποσοστό αποχής αναμένεται να φθάσει το 50% σύμφωνα με το Ifop, το 50,5% σύμφωνα με το Ipsos και το Kantar Sofres, το 51% σύμφωνα με το Elabe, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές που δόθηκαν στη δημοσιότητα τρεις ώρες πριν από το κλείσιμο των εκλογικών τμημάτων στις μεγάλες πόλεις στις 20:00 ώρα Γαλλίας.

    Υψηλή αποχή στη Γουαδελούπη

    Λίγοι ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γουαδελούπη, όπου οι υποψήφιοι του Republique en marche (REM) πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

    Ο μεγάλος νικητής αυτής της ψηφοφορίας παραμένει η αποχή: στις τέσσερις εκλογικές περιφέρειες, το ποσοστό αποχής ξεπέρασε το 70% φθάνοντας έως και το 75% στη δεύτερη εκλογική περιφέρεια.

    Οι υποψήφιοι της προεδρικής πλειοψηφίας, που κατέβηκαν με τη σημαία του REM –ο Ολιβιέ Σερβά (1η εκλογική περιφέρεια), η Ντιανά Περάν (2η)- ή που δήλωναν απλώς συμπαθούντες –ο Αραμίς Αρμπό (4η) ή ο Μαξ Ματιαζάν (3η)- πέρασαν στον δεύτερο γύρο.

    Η Ελέν Βενγκέρ-Κριστόφ είναι η μοναδική υποψήφια του Σοσιαλιστικού Κόμματος που ήρθε πρώτη με 38,70% των ψήφων στην τέταρτη εκλογική περιφέρεια.

    Στη Γουαδελούπη 82 υποψήφιοι συμμετείχαν στον πρώτο γύρο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



    ΣΧΟΛΙΑ