• Top Stories

    Έρευνα για αποφάσεις copy-paste δύο διαφορετικών δικαστηρίων

    justice δικηγόροι


    Δύο δικαστήρια, με διαφορετικούς δικαστές αλλά ίδιο αντικείμενο αντιδικίας, εξέδωσαν αποφάσεις, η μία πιστή αντιγραφή της άλλης. Σύμπνοια μεταξύ των δικαστών ή copy paste σε βάρος της μίας πλευράς των διαδίκων; Το ερώτημα καλείται να απαντήσει η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, μετά από καταγγελία δικηγόρου.

    Με τις δύο πανομοιότυπες αποφάσεις απορρίφθηκαν αγωγές αποζημίωσης ομολογιούχων από Τράπεζα. Ο δικηγόρος Γιάννης Κυριακόπουλος υπέβαλε την αναφορά στον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

    Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, μέσα σε ένα μήνα εκδόθηκαν δύο απορριπτικές αποφάσεις για ομολογιούχους του ελληνικού Δημοσίου, από διαφορετικές συνθέσεις, που δικαιώνουν την ίδια Τράπεζα, με το σκεπτικό τους να φαίνεται ότι είναι αντιγραφή η μία της άλλης.

    «Δεν μπορούμε να δεχτούμε να βγαίνουν αποφάσεις copy-paste για υποθέσεις που αφορούν εντελώς διαφορετικά πραγματικά περιστατικά και ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να διερευνήσει το ζήτημα», δηλώνει ο κ. Κυριακόπουλος, προαναγγέλλοντας προσφυγή ακόμα και σε ευρωπαϊκά δικαστήρια.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εισαγγελική έρευνα για τη ΜΚΟ που καταγγέλλεται για σεξουαλική παρενόχληση και οικονομική αφαίμαξη προσφύγων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μάρτιν Σουλτς: «Ο Τραμπ υπονομεύει τη διεθνή συνεργασία»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νίκος Τσάκος προς εφοπλιστές: Προσοχή! Μην παραγγέλνετε άλλα τάνκερ – Οι μεγάλοι κίνδυνοι



    ΣΧΟΛΙΑ