• Πολιτική

    Επιστρέφουν ξανά οι Θεσμοί στην Ελλάδα; Τι πραγματικά συνέβη στο χθεσινό EuroWorking Group

    • NewsRoom
    EuroWorking Group


    Η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως δεν υπάρχει «κανένα ναυάγιο» στο χθεσινό EuroWorking Group και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην τελική ευθεία. Mάλιστα, σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου, το EWG αποφάσισε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση να προτείνει την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Ελλάδα για να ολοκληρωθεί το SLA.

    Την ίδια ώρα, καλά πληροφορημένες πηγές υπενθυμίζουν πως αύριο, Σάββατο, 1η Απριλίου, συνεδριάζει το πολιτικό συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ και ενδεχομένως ο κ. Τσίπρας «πάγωσε» το κλείσιμο της συμφωνίας ώστε να… «προλάβει» και ενδεχόμενες αντιδράσεις από κορυφαία στελέχη για τα επώδυνα μέτρα που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση ενός «νέου πακέτου μέτρων», όπως π.χ. να «κερδίσει» τις συλλογικές συμβάσεις, με σκοπό να «δικαιολογήσει» και να περάσει τα υπόλοιπα μέτρα.

    ΥΠΟΙΚ: Θα έχουμε ανακοινώσεις ως αργά το απόγευμα
    Λίγο μετά τη διαρροή πληροφοριών από το Μαξίμου για το χτεσινό EuroWorking Group, υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις ως αργά το απόγευμα για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.

    Παράλληλα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πλέον οι Θεσμοί συζητούν τις λεπτομέρειες μόνοι τους, καθώς έχει ανακύψει πρόβλημα με το ΔΝΤ, γιατί το Ταμείο έχει ξαναβάλει εδώ και 2 ημέρες θέμα ομαδικών απολύσεων και lock out.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Γεωργιάδης: Aν δεν κλείσει η συμφωνία, η Ελλάδα θα καταστραφεί

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μιχάλης Λεμπιδάκης: Οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες και οι έρευνες της Αστυνομίας

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Το Μαξίμου διέψευσε τη διαφωνία Τσίπρα – Τσακαλώτου



    ΣΧΟΛΙΑ