• Πολιτική

    Επιστρέφουν καντίνες και ομπρέλες στη Χρυσή – Ούτε μήνα δεν κράτησε η «καμπάνα»

    • NewsRoom
    Χρυσή


    Μια απόφαση που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων εξέδωσε την Παρασκευή το Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου. Σύμφωνα με αυτήν επιτρέπεται να λειτουργήσουν ξανά, τρεις καντίνες στη Χρυσή και τέσσερις χώροι με ομπρέλες και καθίσματα οι οποίοι είχαν σφραγιστεί μετά την διαπίστωση μεγάλων φορολογικών παραβάσεων.

    Όλα αυτά μετά από προσφυγή που κατατέθηκε αλλά και τις παρεμβάσεις υπέρ της επαναλειτουργίας που έγιναν από το Σύλλογο Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, και τους πλοιοκτήτες που δραστηριοποιούνται στην Ιεράπετρα.

    Ο δικηγόρος της ενάγουσας, Γιώργος Αθάνατος μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, και όπως ανέφερε το δικαστήριο έκρινε ότι η επαναλειτουργία των καντινών είναι απαραίτητη ειδικά την περίοδο τουριστικής αιχμής την οποία διανύουμε, του προβλήματος που έχει προκύψει με τα σκουπίδια, την δυσφήμιση της περιοχής αλλά και την ζημιά στην οικονομική δραστηριότητα που αναπτύσσεται στη Χρυσή η οποία επηρεάζει 15-20 τουριστικά πρακτορεία, τους πλοιοκτήτες, και τους εργαζόμενους.

    Ο συνολικός κύκλος εργασιών γύρω από τη Χρυσή,  λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις σύνθετες παραμέτρους, υπολογίζεται στα 35 εκάτ. ευρώ και στις 1.500 θέσεις εργασίας που κινδυνεύουν, τόνισε ο κ. Αθάνατος, και αυτά λήφθηκαν υπόψην για την σημερινή απόφαση.

    Πλέον με την προσωρινή διαταγή οι καντίνες μπορούν να επαναλειτουργήσουν μέχρι τις 18 Οκτωβρίου όταν και θα κριθεί οριστικά σε τακτική δικάσιμο το θέμα, πρακτικά δηλαδή σχεδόν μέχρι το τέλος της τουριστικής σεζόν.

    Ήδη από το Σάββατο, οι καντίνες και οι χώροι με τις ξαπλώστρες λειτουργούν κανονικά.

    Πληροφορίες από: radiolasithi.gr

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Aπόφαση-πρόκληση δικαστηρίου στην Κρήτη: ΟΚ σε φοροφυγά να λειτουργήσει ξανά τις καντίνες στην Χρυσή

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτο όργιο φοροδιαφυγής στην Ιεράπετρα – Καντίνα δεν είχε κόψει 16.546 αποδείξεις (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θύελλα αντιδράσεων για τη λούφα Γαβρόγλου από το στρατό



    ΣΧΟΛΙΑ