• Top Stories

    Εκτός ελέγχου η κατάσταση στη Βενεζουέλα: Και 6ος νεκρός στις διαδηλώσεις κατά του Μαδούρο

    • NewsRoom
    Νικολά Μαδούρο

    Νικολά Μαδούρο


    Στους έξι εικάζεται πως έφτασαν οι νεκροί  στις συνεχιζόμενες, μαζικές διαδηλώσεις στο Καράκας, την πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, εναντίον του προέδρου της χώρας, Νικολά Μαδούρο.

    Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο νεαρός άνδρας έπεσε νεκρός από σφαίρα στο κεφάλι. Πρόκειται για τον 18χρονο Κάρλος Μορένο, ο οποίος πήγαινε να παίξει ποδόσφαιρο και δεν προγραμμάτιζε να πάρει μέρος στις διαδηλώσεις. Σύμφωνα με το Reuters, o Μορένο πυροβολήθηκε την ώρα που οι υποστηρικτές της κυβέρνησης πλησίασαν την αντίπαλη συγκέντρωση και άρχισαν να πυροβολούν.

    Οι ταραχές εναντίον του προέδρου Μαδούρο συνεχίζονται τόσο στην πρωτεύουσα, όσο και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι διαδηλωτές επιθυμούν την παραίτηση του Νικολά Μαδούρο και τη διεξαγωγή εκλογών.

    Ο ίδιος ο Μαδούρο επιμένει ότι πίσω από τις διαδηλώσεις βρίσκονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και όχι η αντίδραση για την απόφασή του να καταργήσει τη βουλή που έλεγχε η αντιπολίτευση. Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας κάνει λόγο για πραξικόπημα οργανωμένο από την Ουάσιγκτον.

    «Οι Ηνωμένες Πολιτείες και κυρίως το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έδωσαν τον πράσινο φως και την έγκρισή τους για μία επονείδιστη πραξικοπηματική διαδικασία εν όψει μίας επέμβασης στην Βενεζουέλα», δήλωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στις  εκκλήσεις των ΗΠΑ για τερματισμό της καταστολής των διαδηλώσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νεκροί δύο ύποπτοι που ετοίμαζαν νέο τρομοκρατικό χτύπημα στη Ρωσία

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το «μεγάλο μυστικό» του χρυσού. Γιατί θα φτάσει στα 1.350 δολ. η ουγγιά

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σοκάρει έρευνα του Χάρβαρντ: Διαρκώς αυξανόμενη η σεξουαλική εκμετάλλευση μικρών προσφυγόπουλων



    ΣΧΟΛΙΑ