• Top Stories

    Έκτακτη συνεδρίαση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα με θέμα τη Βόρεια Κορέα

    • NewsRoom


    Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα συνεδριάσει με θέμα την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας αύριο Δευτέρα στις 10 π.μ. (17:00 ώρα Ελλάδας), αναφέρεται σε δήλωση της αποστολής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ.

    Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα των ΗΠΑ, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Νότιας Κορέας.

    Την ίδια ώρα, o Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κάλεσε σήμερα τη διεθνή κοινότητα «να μην υποκύψει στα συναισθήματα» μετά την ανακοίνωση μιας έκτης πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρεια Κορέα, η οποία δημιουργεί μια «πραγματική απειλή» στην περιοχή.

    Στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε, ο Πούτιν ζήτησε «να μην υποκύψουμε στα συναισθήματα, να ενεργήσουμε με τρόπο ήρεμο και μετρημένο» και υπογράμμισε πως τα προβλήματα της κορεατικής χερσονήσου «δεν πρέπει να διευθετηθούν παρά μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

    Η δοκιμή αυτή της Πιονγκγιάνγκ «τορπιλίζει το παγκόσμιο καθεστώς της μη διάδοσης, παραβιάζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο και δημιουργεί μια πραγματική απειλή για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα», υπογράμμισε ωστόσο ο Πούτιν, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

    Ο ρώσος πρόεδρος είχε επίσης συνομιλίες για την κατάσταση με τον κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν «βαθιά ανησυχία» για την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και υπογράμμισαν «την ανάγκη να μην αφεθεί η κατάσταση αυτή να μετατραπεί σε χάος», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

    Οι δύο πρόεδροι κάλεσαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη να επιδείξουν «αυτοσυγκράτηση» και να αναζητήσουν μια λύση «μόνο με πολιτικά και διπλωματικά μέσα», υπογραμμίζοντας παράλληλα πως η πυρηνικοποίηση της χερσονήσου είναι «απαράδεκτη», πρόσθεσε ο Πεσκόφ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ντόναλντ Τραμπ: Απειλές για διακοπή του εμπορίου με την Κίνα και όποια χώρα συνεργάζεται με τη Βόρεια Κορέα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Ρωσία και Κίνα θα «αντιμετωπίσουν κατάλληλα» τη νέα πυρηνική δοκιμή της Β. Κορέας – Τι δήλωσε ο Ντ. Τραμπ



    ΣΧΟΛΙΑ