• Top Stories

    Δ. Παπαγγελόπουλος σε δικαστές – εισαγγελείς: «Δείχνετε συντεχνιακή νοοτροπία»

    δημήτρης παπαγγελόπουλος

    Δ. Παπαγγελόπουλος, πρώην Αν. Υπ. Δικαιοσύνης


    Βαριές αιχμές και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε δικαστές και εισαγγελείς από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, σε μία εμφύλια κόντρα που «άναψε» με τις αναρτήσεις του ο Παύλος Πολάκης.

    Μιλώντας το πρωί σε διημερίδα για την πάταξη της διαφθοράς, ο κ.Παπαγγελόπουλος απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, με βολές για συντεχνιακή νοοτροπία και αντιπολιτευτική διάθεση από τους λειτουργούς της Θέμιδος.

    Η Ένωση Εισαγγελέων, μετά τις τοποθετήσεις Πολάκη και την ομιλία Παπαγγελόπουλου στη Βουλή, χαρακτήρισε ανοίκειες τις δηλώσεις σε βάρος της Δικαιοσύνης και το φαινόμενο επικίνδυνο που βάλει ευθέως κατά της Δημοκρατίας.

    «Ποιος φταίει που δεν σας εμπιστεύονται οι πολίτες»

    Ιδιαίτερα αιχμηρός ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απάντησε στη χθεσινή ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων:

    «Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων, όπως άλλωστε όλες οι δικαστικές ενώσεις είναι σωματεία με κατεξοχήν επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά στην πληθώρα των ανακοινώσεων των δικαστικών ενώσεων που εκδίδονται το τελευταίο διάστημα κυριαρχεί μια έντονη αντιπολιτευτική διάθεση και μία εξίσου έντονη συνδικαλιστική και συντεχνιακή νοοτροπία.»

    Ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επέστρεψε το… μπαλάκι στους εισαγγελείς για τα περί κινδύνου της Δημοκρατίας και άφησε βαριές αιχμές για κουκουλώματα.
    Είπε στην ομιλία του: «Αναρωτιέμαι αυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια; Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;

    Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων; Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσε την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσα συζητούν κατ’ ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς. Πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας. Αντίθετα μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα.»

    «Ατιμωρησία όσων λεηλάτησαν το Δημόσιο»

    Με ευθείες βολές σε βάρος των δικαστικών λειτουργών για ατιμωρησία όσων λεηλάτησαν δημόσιο χρήμα ήταν και το σκέλος της ομιλίας του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου που αφορούσε στις έρευνες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

    Χαρακτηριστικά ανέφερε:
    «Πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν, όχι μόνο στην πολιτική, επιχειρηματική και κοινωνική ζωή του τόπου, αλλά δυστυχώς ήταν και οι πρωταγωνιστές στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος και οι υπαίτιοι των δεινών που υφίσταται ο λαός μας τα τελευταία χρόνια , έπαψαν πλέον να είναι στο απυρόβλητο. Ήρθε η ώρα της αποκάλυψης, όχι μόνο για να τιμωρηθούν, αλλά κυρίως για να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός την άνομη δράση τους και να τους θέσει οριστικά στο περιθώριο. Η δικαιοσύνη μπορεί να ήταν και να παραμένει επιεικής απέναντί τους, η ιστορία όμως θα είναι αμείλικτη, όπως αμείλικτη θα είναι και η ετυμηγορία των απλών ανθρώπων.»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δριμεία επίθεση Παπαγγελόπουλου κατά της Δικαιοσύνης για τις μίζες στα εξοπλιστικά

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νέα πυρά δικαστών κατά Πολάκη: «Απρεπή και συκοφαντικά ότι δεν θέλουμε να καταθέσουμε Πόθεν Έσχες»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εισαγγελείς κατά Πολάκη – Παπαγγελόπουλου. Θέτουν θέμα δημοκρατίας



    ΣΧΟΛΙΑ