ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μια για πάντα αφαίρεση διπλώματος για όσους συλληφθούν δεύτερη φορά να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.
Αυτό προβλέπουν οι διατάξεις που προωθούνται από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως τις παρουσίασε ο Σταύρος Κοντονής στις μητέρες που έχουν έχουν χάσει τα παιδιά τους από τροχαία. Η αυστηροποίηση των κυρώσεων για τους μεθυσμένους οδηγούς, είναι ο απώτερος στόχος, όπως άλλωστε συμβαίνει και στο εξωτερικό.
Κατ’αρχήν, το δίπλωμα θα αφαιρείται για μακρύ διάστημα, ίσως και χρόνια, στην περίπτωση που κάποιος συλληφθεί μία φορά.
Εάν επαναλάβει οποιαδήποτε παράβαση του ΚΟΚ εκ νέου έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, θα προβλέπεται η αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης του δια βίου.
Επιπλέον, όπως είπε ο κ. Κοντονής στις μητέρες που τον επισκέφθηκαν, ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την επίταση των ποινών στις περιπτώσεις εγκατάλειψης θυμάτων από ασυνείδητους οδηγούς, ενώ βρίσκεται σε επαφή με τα συναρμόδια Υπουργεία για την επανεξέταση των διοικητικών προστίμων που προβλέπονται στον ΚΟΚ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θεσσαλονίκη: Το gps προκάλεσε το πολύνεκρο τροχαίο;
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ : Αυτές είναι οι ευθύνες σας! – Κουρουμπλής: Έχετε προσωπικό μένος μαζί μου
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έρευνα Pulse: Τσίπρας VS Μητσοτάκη-«Ποιος τα πήγε καλύτερα στη ΔΕΘ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις με πλήθος στοιχηματικών επιλογών από το ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ
- ΔΕΗ: Αποκτά το Prime Status της ISS STOXX με νέα αναβάθμιση στην αξιολόγηση ESG
- Ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης: Τι αποκαλύπτει το πόρισμα ιδιώτη μηχανικού (βίντεο)
- Υπό εκκαθάριση η SeaLead Shipping μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.