ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ένοπλοι εξαπέλυσαν δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην ιρανική πρωτεύουσα σήμερα το πρωί, σκοτώνοντας επτά ανθρώπους , ενώ κρατούν τέσσερις ομήρους, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim επικαλούμενο πηγές από το εσωτερικό του κοινοβουλίου.
Το ιρανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB μετέδωσε πως η επίθεση στη βουλή έλαβε τέλος και πως και οι τέσσερις δράστες είναι νεκροί. «Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν για βόμβες το κτίριο», μετέδωσε το IRIB.
Πριν από λίγο το πρακτορείο Mehr επικαλούμενο ιατρικές πηγές ανέφερε ότι από τη διπλή επίθεση στη βουλή και το Μαυσωλείο του Χομεϊνί σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και 39 τραυματίστηκαν.
Ο Ιρανός υπουργός αναπληρωτής Εσωτερικών δήλωσε πως οι δράστες της σημερινής επίθεσης εισήλθαν στο κοινοβούλιο από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων TASNIM.
Το ιρανικό υπουργείο Πληροφοριών ανακοίνωσε ότι η διπλή επίθεση στην Τεχεράνη πραγματοποιήθηκε από ομάδες τρομοκρατών, ενώ σύμφωνα με το ημιεπισημο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων FARS την ευθύνη ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος»
Σε ένα ξεχωριστό συμβάν ένας ένοπλος άνοιξε πυρ στο μαυσωλείο του Αγιατολάχ Χομενεΐ και μια γυναίκα καμικάζι ανατινάχθηκε.
Photo of the remains of Imam Khomeini Mausoleum suicide attacker #TehranShooting pic.twitter.com/Y0SgAjYaWX
— Press TV ? (@PressTV) June 7, 2017
Ό,τι απέμεινε από την καμικάζι που ανατινάχθηκε στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί
Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο Fars πρόκειται για γυναίκα-καμικάζι ενώ σύμφωνα με τις νεότερες αναφορές για τα θύματα, η καμικάζι παρέσυρε στο θάνατο έναν ακόμη και προκάλεσε τον τραυματισμό δύο ατόμων.
Traffic ban enforced in streets near #Parliament building in Tehran #TehranShooting pic.twitter.com/vW10YdjjdV
— Press TV ? (@PressTV) June 7, 2017
Νεώτερες πληροφορίες του FARS αναφέρουν ότι ένας απ’ τους ενόπλους στο Μαυσωλείο σκοτώθηκε κατά την ανταλλαγή των πυρών, ένας δεύτερος αυτοκτόνησε καταπίνοντας κάψουλα με κυάνιο, ο τρίτος ήταν γυναίκα, που συνελήφθη.
The pics below show one of attackers killed by #Iran's #IRGC forces in nearby areas at Imam #Khomeini mausoleum in southern #Tehran pic.twitter.com/ketQhqeVMT
— Tasnim News Agency (@Tasnimnews_EN) June 7, 2017
Ένας απ’ τους δράστες της επίθεσης στο Μαυσωλείο του Χομεϊνί έπεσε νεκρός απ’ τα πυρά αστυνομικών
Αναφορικά με την επίθεση στο Μαυσωλείο ο κυβερνήτης της Τεχεράνης είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Mehr, ότι οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν έναν απ’ τους δράστες, μία καμικάζι ανατινάχθηκε και οι υπόλοιποι ένοπλοι συνελήφθησαν αφού προηγουμένως είχαν σκοτώσει έναν κηπουρό.
Στην φωτογραφία, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ, απεικονίζεται ο ένας από τους δράστες:
https://twitter.com/aria_jafari/status/872368249320747008
First photo of suicide explosion's aftermath at Imam Khomeini Mausoleum #TehranShooting pic.twitter.com/8wjUjMZW8t
— Press TV ? (@PressTV) June 7, 2017
Η πρώτη φωτό μετά την έκρηξη
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ πυροβολισμοί εξακολουθούν να ακούγονται ακόμη εντός του κοινοβουλίου.
Την ίδια ώρα, το IranWire κάνει λόγο για σοβαρό ατύχημα σε σταθμό του μετρό κι ότι τα θύματα μεταφέρονται στο νοσοκομείο
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κρίση στο Κατάρ: Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν σήμερα στις ασιατικές αγορές
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο: Σύλληψη 30χρονου για την τρομοκρατική επίθεση
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η νέα στρατηγική Τσίπρα: Γιατί θα αναγνωρίσει την προσφορά του Κ. Μητσοτάκη στον τόπο
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Φρίντριχ Μερτς: Πρώτα κατάπαυση πυρός και μετά συνομιλίες για την Ουκρανία
- Αλβανία: Άνετη νίκη του Ράμα δείχνει το exit-poll
- Ισραήλ: Καλεί τους κατοίκους τριών λιμανιών της Υεμένης να τα εκκενώσουν αμέσως
- Ο Λευκός Οίκος κάνει λόγο για «εμπορική συμφωνία με την Κίνα» – «Καλά νέα για τον κόσμο» λέει ο Κινέζος Αντιπρόεδρος
