• Πολιτική

    Ισχυρή έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία – 9 νεκροί και τουλάχιστον 50 τραυματίες (upd)

    • NewsRoom
    Ρωσία


    Έκρηξη μεγάλης ισχύος σημειώθηκε στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης στη Ρωσία, ενώ πληροφορίες του πρακτορείου Interfax κάνουν λόγο για 9 νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, όλοι οι σταθμοί του μετρό έχουν κλείσει, ενώ το κέντρο της πόλης είναι απροσπέλαστο.

    Δείτε live από το Russia Today:

    Τρομοκρατική επίθεση χαρακτηρίστηκε, και επισήμως, η έκρηξη στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, όπως ανακοίνωσε η Γενική Εισαγγελία της Ρωσίας.

    Μαθητές και καθηγητές του Γυμνασίου Βέροιας, που βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη για εκδρομή, είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με τον γενικό πρόξενο της Ελλάδος, Πάνο Μπεγλίτη.

    Ακόμη, ο δήμαρχος της Μόσχας, Sergey Sobyanin, έχει ενισχύσει τα μέτρα ασφαλείας στο μετρό της Μόσχας, στον κεντρικό δακτύλιο, καθώς και στους σταθμούς τρένων. Τρεις από τους οποίους έχουν εκκενωθεί, μετά την εύρεση ύποπτου αντικειμένου. Έρευνες διεξάγονται αυτή την ώρα στο σημείο.

    Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τον φερόμενο δράστη της επίθεσης, ενώ ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε έναν χαρτοφύλακα μέσα σε βαγόνι του μετρό.

    Όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Αγία Πετρούπολη καθώς είχε προγραμματισμένη συνάντηση με το Λευκορώσο ομόλογό του, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

    Ακόμη, ο Πούτιν δήλωσε ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια σε όλους τους τραυματίες:

    Επίσης, ο Αλεξάντρ Κουρενόι εξέφρασε, από την πλευρά του, τα συλλυπητήριά του.

    Σύμφωνα με μαρτυρίες, ανάμεσα στους 50 τραυματίες βρίσκονται και παιδιά.

    Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες μεταξύ των θυμάτων, ενώ σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει τα εξής:

    «Συγκλονισμένη από τις πολύνεκρες εκρήξεις που σημειώθηκαν, σήμερα, στο μετρό της Αγίας Πετρούπολης, η Ελλάδα στέκεται στο πλευρό του λαού της Ρωσίας και της Κυβέρνησής του, απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και εύχεται ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες. Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρωσικές Αρχές».

    Το πρακτορείο Interfax μετέδωσε νωρίτερα πως οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν γεμάτοι με σφαιρίδια ώστε να προκληθούν περισσότερα θύματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των αρχών, η έκρηξη φαίνεται να προκλήθηκε από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς με καρφιά που ήταν τοποθετημένοι μέσα σε βαγόνια και εξερράγησαν σε 2 ξεχωριστούς συρμούς και 2 διαφορετικούς σταθμούς.

    Ο χάρτης του μετρό της Αγίας Πετρούπολης – το περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στους σταθμούς “Tekhnologichesky Institut” και “Sennaya Ploshchad”:

    Ρωσία

    Δείτε εικόνες:

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

     

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

    Ρωσία

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μαχητικά αεροσκάφη θα πετάξουν αύριο πάνω από την Ακρόπολη, τον πορθμό Ευρίπου και την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου 

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παππάς για το ταξίδι στη Βενεζουέλα: Τίποτα μεμπτό, δεν ήμουν καν βουλευτής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Handelsblatt: Πρέπει να γίνει κούρεμα χρέους στην Ελλάδα, όπως το 1953 στη Γερμανία



    ΣΧΟΛΙΑ