• Top Stories

    Δίκη Χρυσής Αυγής: Επτά μήνες με αναστολή για το «Πού είναι ο Παύλος σου τώρα;»

    Δίκη Χρυσής Αυγής

    Μάγδα Φύσσα


    Με  φυλάκισης επτά μηνών (και τριετή αναστολή) τιμώρησε η Δικαιοσύνη τον χρυσαυγίτη που πριν από 4 μήνες, κατά τη διάρκεια της δίκης για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, εξύβρισε τη μητέρα του θύματος και ειρωνεύτηκε τον άδικο χαμό του.

    Το Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκρινε ένοχο τον νεαρό για τα αδικήματα της έργω και λόγω εξύβρισης και για προσβολή μνήμης νεκρού.

    Με τη σύμφωνη γνωμη της εισαγγελέως κρίθηκε ότι ήταν εκείνος που φώναξε στην Μάγδα Φύσσα “Πού ειναι ο Παύλος σου τώρα;”.

    “Οι χειρονομίες του ήταν σεξουαλικού περιεχομένου και χυδαίες”, κατέθεσε στο δικαστήριο η κα Φύσσα. “Δεν ήταν το προτεταμένο δάχτυλο, ούτε οι βρισιές, αλλά αυτό το χαιρέκακο στο πρόσωπό του. Το ευχαριστιόταν εκείνη την ώρα”

    Πρόεδρος: Ηταν κακεντρεχης;

    Μ. Φύσσα: Πολύ. Ηταν ευχαριστημένος για το ότι είμαι σε αυτή τη θέση  και ο γιος μου είναι εκεί που είναι.

    Από φωτογραφίες η μητέρα αναγνώρισε τον κατηγορούμενο, όπως και ο αστυνομικός που διενέργησε την έρευνα για την ταυτοποίηση του δράστη μετά τη μήνυση της οικογένειας Φύσσα.

    “Εγώ τον ταυτοποίησα -κατέθεσε- από τις φωτογραφίες και την ταυτότητα που είχε επιδώσει στην είσοδο της αίθουσας. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι είναι αυτός”.

     Ο αδελφός της Μάγδας Φύσσα κατέθεσε: “Υπήρξε χλευασμός από την άλλη πλευρά και η πρόεδρος διέκοψε τη δίκη. Είχε δημιουργηθεί ένταση και φώναζαν “αίμα – τιμή – χρυσή αυγή”. Εμείς καθόμασταν στη μέση των καθισμάτων προς το κέντρο και άρχισαν να έρχονται προς εμάς με ύβρεις. Η επίθεση γινόταν με ανοχή της αστυνομία. Η αστυνομία είχε πρόσωπο σε εμάς και πλάτη σε αυτούς. Έρχονταν πάνω μας απειλητικά και αυτός άρχισε να βρίζει την αδελφή μου.  Ήθελε να την πληγώσει, να προσβάλει το παιδί. Σκοπός τους είναι να φύγει αυτή η μάνα από τη δίκη γιατί τους ενοχλεί”.

    Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τη φραστική επίθεση: “Έχω πάει και άλλες μέρες στη δίκη. Δεν έχω ενοχλήσει ποτέ” είπε και ανέφερε πως ήταν οι “άλλοι” που άρχισαν τα συνθήματα προκαλώντας ένταση. Ζήτησε μάλιστα, να κληθούν αστυνομικοί αυτόπτες μάρτυρες ακόμα και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτη, προκειμένου να καταθέσουν ότι  “όταν άρχισαν οι χειρονομίες, φόρεσα το κασκόλ μου και ξεκίνησα να φεύγω”.

    Πρόεδρος: Για ποιό λόγο να κατσουν να ασχοληθουν με εσας για αυτο το περιστατικο;

    Κατηγορούμενος: Εγώ είμαι χριστιανός ορθόδοξος. Φαίνομαι στο βίντεο. Ακουγεται μια βαβουρα και απο κατω ακουγεται “πού είναι ο Παύλος σου τωρα”; αλλα εγω δεν ήμουν κάτω…

    Πρόεδρος: τότε γιατί να στοχοποιησουν εσας;

    Κατηγορούμενος: Έλα μου ντε; για αυτο θελω τους αστυνομικους… Δεν ξερω γιατί με στοχοποίησαν. Να καλέσουμε και την πρόεδρο να ρωτησουμε πώς διακόπηκε η δικη αυτή!

    Πρόεδρος: Δεν έχετε κατηγορια για διακοπη της δικης…

    Κατηγορούμενος: Ναι αλλά κατηγορούν εμας τους χρυσαυγιτες…

    Κατά την έξοδό του, ο κατηγορούμενος κατευθυνόμενος στο αρμόδιο τμήμα για την άσκηση έφεσης, ανέφερε στους δημοσιογράφους: “Δεν χλεύασα κανέναν. Υπάρχει και δεύτερος βαθμός”.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κλάους Ρέγκλινγκ: Στις επόμενες διασώσεις χωρών δεν θα συμμετάσχει το ΔΝΤ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: POS: Ξεκινούν οι κληρώσεις των 1.000 ευρώ για 1.000 τυχερούς το μήνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν δώσει για σήμερα οι «Παραιτηθείτε»



    ΣΧΟΛΙΑ