• Πολιτική

    Deutsche Welle: «Η Ελλάδα αισθάνεται ότι απειλείται από την Τουρκία»

    • NewsRoom


    Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, η ΤΑΖ του Βερολίνου, αναφέρεται στις “πολεμικές ιαχές” του τελευταίου διαστήματος ανάμεσα Ελλάδα και Τουρκία στο θέμα του Αιγαίου.

    Το δημοσίευμα, που υπάρχει σε ένθετο της Le Monde Diplomatique και έχει τίτλο «Πολεμικές ιαχές στο Αιγαίο», αναφέρει με νόημα ότι «η Ελλάδα αισθάνεται ότι απειλείται ολοένα και περισσότερο εξαιτίας των εδαφικών διεκδικήσεων της Τουρκίας».

    Αυτή η κρίση, σύμφωνα πάντα με τον εν λόγω δημοσίευμα, ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 1995 στα Ίμια και κλιμακώθηκε ακόμα περισσότερο το 1996, όπου τελικά έλαβε τέλος χάρη στις παρεμβάσεις των Αμερικανών.

    Κι όμως, η Αθήνα πιστεύει ότι σήμερα η κρίση είναι μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη από του 1996: «Κατά την άποψη της Αθήνας η σημερινή κλιμάκωση είναι πιο επικίνδυνη από την όξυνση του 1996. Από τη μία η Ελλάδα είναι σήμερα πιο τρωτή επειδή καλείται να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο κρίσεις: την οικονομική κρίση επιβίωσης και την προσφυγική κρίση. Ο δεύτερος λόγος για τις ελληνικές ανησυχίες είναι ότι η τουρκική πολιτική φαίνεται σήμερα λιγότερο προβλέψιμη. Ο Ερντογάν αναζωπυρώνει τις εθνικιστικές διαθέσεις για να κινητοποιήσει ενόψει του δημοψηφίσματος στις 16 Απριλίου, με το οποίο επιδιώκει να διαιωνίσει το αυταρχικό καθεστώς του».

    Ακόμη, καταγράφονται κάποιες προκλητικές δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος “απείλησε” τη Συνθήκη της Λωζάνης αλλά και ο φόβος της Αθήνας σχετικά με το θέμα: «Στην Αθήνα βλέπουν με ανησυχία ότι η Άγκυρα εφευρίσκει διαρκώς νέα επίμαχα εδαφικά ζητήματα με στόχο να επιβάλει διμερείς διαπραγματεύσεις, στις οποίες εν τέλει δεν επικρατεί το Διεθνές Δίκαιο αλλά το δίκαιου του ισχυρότερου».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Survivor: Ποιος παίκτης αποχώρησε από το χθεσινό συμβούλιο;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζώδια: Ημερήσιες προβλέψεις (Παρασκευή 7 Απριλίου)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς επιδρούν οι αυξομειώσεις του βάρους στην υγεία της καρδιάς

     



    ΣΧΟΛΙΑ