• Top Stories

    Δεν συμμετείχε στην επίθεση του Ντόρτμουντ ο συλληφθείς τζιχαντιστής – Ύποπτος για συμμετοχή στο Ισλαμικό κράτος

    • NewsRoom
    Ντόρτμουντ


    Ένας είναι ο ύποπτος που έχουν εντοπίσει οι Αρχές του Ντόρτμουντ, μετά την βομβιστική επίθεση στο πούλμαν της ομάδας, όταν ήταν καθοδόν για το παιχνίδι με τη Μονακό (το οποίο είχε αναβληθεί και διεξήχθη χθες με την Μονακό να κερδίζει την φανερά επηρεασμένη Γερμανική ομάδα). Το όνομα του αναφέρεται ως Αμπντούλ Μπεσέτ Α. και έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

    Παρά το γεγονός ότι οι Γερμανοί αστυνόμοι δεν έχουν βρει κάποιο στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο συγκεκριμένος ισλαμιστής συνδέεται η ευθύνεται για την επίθεση, τον έχουν υπό κράτηση, καθώς συμμετείχε στην οργάνωση “Ισλαμικό Κράτος”, τα χρόνια διαμονής του στο Ιράν, στο παρελθόν. Μάλιστα, όπως λένε οι εισαγγελείς, ηγείτο μια 10μελούς ομάδας κομάντο, που είχε εμπλοκή σε απαγωγές, φόνους, βιασμούς και λαθρεμπόριο.

    Όπως δηλώνουν και εσωτερικά στελέχη, « έρευνα δεν επέτρεψε μέχρι στιγμής να βρεθούν στοιχεία που να δείχνουν ότι ο ύποπτος συμμετείχε στην επίθεση». Το αν θα κρατηθεί περαιτέρω ο ύποπτος, θα φανεί από την απόφαση του δικαστή στο χέρι του οποίου είναι να εγκρίνει το ένταλμα σύλληψης του από τους εισαγγελείς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Αυτοψία στην Abbvie: Είδαμε με τα μάτια μας πώς είναι να δουλεύεις στην «ελληνική Google»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αγωνία εκφράζουν οι πολίτες για την πρόσβαση σε νέα καινοτόμα φάρμακα – Νέα έρευνα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Θ. Τρύφων: Την πιο δύσκολη χρονιά διανύει ο φαρμακευτικός κλάδος

     



    ΣΧΟΛΙΑ