• Top Stories

    Η απόλυτη φρίκη: Σοκαριστικό βίντεο από το εσωτερικό του «Πύργου της Κολάσεως» στο Λονδίνο

    Λονδίνο


    Σοκ προκαλούν οι εικόνες από το εσωτερικό του «Πύργου της Κολάσεως» στο Λονδίνο, όπου βρήκαν τραγικό θάνατο 58 άνθρωποι.

    Το βράδυ της Κυριακής, η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό από το εσωτερικό του Πύργου, στο οποίο φαίνεται το μέγεθος της καταστροφής. Βλέποντας το βίντεο, το μόνο που μπορεί κανείς να διακρίνει είναι στάχτες και καμμένα αντικείμενα.

    Χαρακτηριστικό της απόλυτης καταστροφής είναι και το γεγονός πως οι αρχές φοβούνται ότι δεν θα καταστεί δυνατόν να αναγνωριστούν όλοι οι νεκροί, ακόμα και αν εντοπιστούν όλες οι σοροί των αγνοούμενων, καθώς η αλλοίωση είναι τέτοια που έχει επηρεάσει ολοκληρωτικά και το dna.

    «Όταν έχεις να κάνεις με μια τόσο καταστροφική φωτιά, δημιουργείται στην κυριολεξία μια κόλαση. Το αποτέλεσμα είναι τμηματικές σοροί, απανθρακωμένα οστά και μερικές φορές ό,τι απομένει είναι μόνο στάχτη» λέει ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, Peter Vanezis.

    Σύμφωνα με τον καθηγητή, «η καλύτερη πιθανότητα να αναγνωριστεί κάποιο θύμα είναι να βρεθεί κάποιο κομμάτι από τα δόντια ή τα οστά του, μέρη τα οποία συνήθως είναι τα τελευταία που καταστρέφονται στο ανθρώπινο σώμα. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ειδικές τεχνικές ενίσχυσης του DNA, αλλά τέτοια τεστ, μπορούν να καταδείξουν την οικογένεια του ατόμου και όχι το ίδιο το άτομο».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Λονδίνο: «Βαθιά θλίψη» εκφράζει η Τερέζα Μέι για τα θύματα της πυρκαγιάς

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο – Βίντεο που κόβει την ανάσα: Πυροσβέστης κινδύνευσε από φλεγόμενα κομμάτια του κτηρίου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Λονδίνο: Πώς ήταν το εσωτερικό των σπιτιών στον Πύργο Γκρένφελ; (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ