• Top Stories

    Απίστευτο: Στην Κολομβία τα κλοπιμαία των νοσοκομείων (pics)

    nosokomeia klopes


    Αποκαλύφθηκε το μυστήριο με τις κλοπές των ιατρικών μηχανημάτων στα νοσοκομεία του Αγίου Σάββα, της Λάρισας, της Λαμίας και του Βόλου. Οι δράστες, είναι τέσσερις Κολομβιανοί, που βρίσκονται κοντά στη χώρα τους, με την ΕΛΑΣ να εντοπίζει ένα μέρος έστω των μηχανημάτων που θα επιστραφούν στις θέσεις τους.

    Πώς όμως έφτασαν οι Κολομβιανοί στην Ελλάδα για να κάνουν τις ληστείες αυτές; Η ΕΛΑΣ, είπε ότι οι δράστες, έφτασαν μέσω Τουρκίας, τον Μάιο, με πλαστά διαβατήρια Πορτογαλίας. Νοίκιασαν ένα διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας και άρχισαν να επισκέπτονται τους τόπους δράσης τους, για να δουν αν τα γαστρεντερολογικά τμήματα έχουν τα μηχανήματα που επιθυμούσαν. Αφού… καλύφθηκαν οι επιθυμίες τους, έκαναν τις κλοπές.

    Έπειτα, έστειλαν με ταχυδρομείο στην Κολομβία, δύο δέματα, στα οποία υπήρχε κάθε κλοπιμαίο. Στην εξυχνίαση της υπόθεσης βοήθησε και η αστυνομία της Μπογκοτά, καθώς βρήκε σε ένα από τα δέματα ενδοσκόπια, που προέρχονταν από Άγιο Σάββα και Λάρισα. Γενικά τα κλοπιμαία του Αγίου Σάββα, κόστιζαν περίπου 400.000 ευρώ.

    Οι Αρχές μαζί με την Ιντερπόλ, απεφάνθησαν ότι για όλο αυτό ευθύνονται τα μέλη του κολομβιανού καρτέλ, που “θερίζει” πολλές ευρωπαϊκές χώρες, όπως τις Γερμανία, Αυστρία, Ισπανία.

    Πάντως, τα στοιχεία των τριών εκ των τεσσάρων εν Ελλάδι δραστών, έχουν ταυτοποιηθεί και αναμένονται εξελίξεις, καθώς κατάφεραν και ξέφυγαν από την Ελλάδα, στις 25 Μαΐου, λίγες μέρες αφού διενέργησαν τις κλοπές. Πήγαν στην Λατινική Αμερική, μέσω Ισπανίας. Εκεί, όμως, όπως φαίνεται, οι προσπάθειές τους, θα τερματιστούν. Όπως είναι λογικό, οι Αρχές ψάχνουν παντού για οτιδήποτε είχε κλαπεί.

    nosokomeia klopes

    nosokomeia klopes

    nosokomeia klopes

    nosokomeia klopes

    nosokomeia klopes



    ΣΧΟΛΙΑ