• Top Stories

    Απίστευτο: Εκτός από αεροπορικά και διαμονή το υπουργείο πλήρωσε και τα… διόδια για την Κονιόρδου!

    • NewsRoom
    Κονιόρδου

    Λυδία Κονιόρδου. Υπουργός Πολιτισμού


    Η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου πρόσφατα επισκέφθηκε την Κύπρο προκειμένου να υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την Κυπριακή Δημοκρατία για θέματα πολιτισμού.

    Μέχρι εδώ όλα καλά. Όπως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις οι εκάστοτε εκπρόσωποι της κυβέρνησης απολαμβάνουν μια σειρά προνομίων, καθώς είθισται να τους καλύπτονται τα έξοδα διαμονής και μεταφοράς του σε ταξίδια τέτοιου είδους.

    Αυτό όμως που μαθαίνουμε σήμερα είναι πως το κράτος κάλυψε και τα… διόδια της Αττικής Οδού, μέσω της οποίας η υπουργός μετέβη στο αεροδρόμιο!

    Ειδικότερα, σε απόφαση που αναρτήθηκε  στη Διαύγεια την 24η Αυγούστου το υπουργείο Πολιτισμού εγκρίνει στα έξοδα της υπουργού και της ειδικής της συμβούλου, για θέματα διεθνών σχέσεων Κυβέλης-Αικατερίνης Κούβελα, που αφορούν σε αεροπορικά εισιτήρια, κόστος για τη διαμονή, αλλά και το κόστος για τα διόδια της Αττικής Οδού!

    Τουτέστιν, η τελευταία δαπάνη ανέρχεται στο ποσόν των… 2,80 ευρώ συν άλλα τόσα για την επιστροφή! Πρόκειται για ένα ποσόν που σίγουρα μια υπουργός θα μπορούσε να καλύψει με προσωπικά της έξοδα. Το θέμα πάντως δεν έγκειται στο ποσόν αυτό καθ’ αυτό αλλά στο πώς ο κάθε αξιωματούχος χειρίζεται τα προνόμια που τους παρέχεται λόγω των θέσεων που κατέχει: Είναι με άλλα λόγια θέμα ευθυξίας.

    Όπως αναφέρει το κείμενο του Υπουργείου που αφορά στα έξοδα των δύο γυναικών, η υπουργός Πολιτισμού προβλέπει αποζημίωση και για την περίπτωση που η ειδική γραμματέας διεθνών σχέσεων του υπουργείου της δεν πάρει το ΙΧ της αλλά λεωφορείο ή Μετρό καθώς στην απόφαση αναφέρεται ότι ζητείται έγκριση για να καταβληθούν «η αξία δύο (2) αεροπορικών εισιτηρίων οικονομικής θέσης μετάβασης-επιστροφής ΑΘΗΝΑ – ΛΑΡΝΑΚΑ – ΑΘΗΝΑ, καθώς και των εισιτηρίων ΜΜΜ ή της αξίας των διοδίων (εάν γίνει χρήση Ι.Χ. αυτοκινήτου) προς και από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος για την κ. Κούβελα».

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη: «Απέδειξε πως διαθέτει μεγάλο απόθεμα θράσους»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Eπενδύσεις και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λέξεις συμβατές»: «Καρφώνουν» τον Τσίπρα που «καρφώθηκε» μόνος του

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφη Αχτσιόγλου: Ποιες αλλαγές έρχονται σε διαιτησία και απεργίες – Το κρίσιμο ποσοστό του 50%+1

     



    ΣΧΟΛΙΑ