• Top Stories

    Η απίστευτη διορατικότητα του Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα θα καταφύγει ικέτης στο ΔΝΤ – Έρχεται κρίση» (video)

    Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


    Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης έφυγε από τη ζωή έχοντας αφήσει παρακαταθήκη και κληρονομιά το έργο του και τα λεγόμενά του. Ήταν μεγάλος πολιτικός και το προσόν που θεωρούσαν όλοι ότι έχει, κάτι άλλωστε που φαινόταν, ήταν η διορατικότητά του.

    Το μεγαλύτερο παράδειγμα, είναι η ομιλία του, το 1994, στο βήμα της Βουλής, όταν συζητείτο η διερεύνηση ποινικών ευθυνών της κυβέρνησής του για την ιδιωτικοποίηση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής.

    Τότε, είχε πει εκείνη την κουβέντα, που ακόμα και σήμερα μνημονεύεται, ότι η Ελλάδα με μαθηματική ακρίβεια θα καταλήξει ικέτης του ΔΝΤ. Παράλληλα, κατηγορούσε την Ανδρέα Παπανδρέου ότι πετάει λάσπη, για να μην μπορεί να καταλάβει ο λαός ότι η πολιτική του, οδηγεί κατευθείαν στην καταστροφή της χώρας.

    Η ομιλία του: «Το τραγικό πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι δεν αντέχει τα βάρη και τα ελλείμματα, ότι δεν είναι μακριά η στιγμή που η Ελλάδα δεν θα μπορεί να δανειστεί και θα καταφύγει ικέτης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η Ελλάδα του κ. Παπανδρέου θα έχει την τύχη της Τουρκίας της κυρίας Τσιλέρ».

    Έκλεισε την ομιλία του, ζητώντας ενότητα, για «να βγει Ελλάδα από την κρίση που έρχεται».

    Δείτε το απόσπασμα:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συγκινητικό tweet Γεωργιάδη για Μητσοτάκη: Η Ελλάς θα ήταν καλύτερη εάν τον είχε ακούσει

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την Τετάρτη στη Μητρόπολη Αθηνών η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη



    ΣΧΟΛΙΑ