• Top Stories

    Απίστευτη ατάκα Τζανακόπουλου για Noor1: Γιατί να γίνει εξεταστική για τη συνομιλία με έναν πολίτη;

    Δημήτρης Τζανακόπουλος

    Δημήτρης Τζανακόπουλος


    Το ότι «στην κυριολεξία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί σκάνδαλο, παρά μόνο αν τραβηχτούν τα γεγονότα από τα μαλλιά» η συνομιλία του Πάνου Καμμένου με τον καταδικασμένο για την υπόθεση Noor1 Μάκη Γιαννουσάκη  δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

    Χαρακτήρισε μάλιστα το θέμα ως «εκ του μη όντως» κατηγορώντας την Νέα Δημοκρατία για επιχείρηση αντιπερισπασμού στον οποίο η κυβέρνηση δεν θα συμμετέχει.

    Στην συνέχεια, όταν ρωτήθηκε κατά τη συνέντευξη του στο Real FM πως μπορεί να χρησιμοποιεί αυτό τον χαρακτηρισμό ενώ ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας έχει παραδεχθεί ότι μιλούσε 21 λεπτά με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε «Και; Γι’ αυτό πρέπει να γίνει εξεταστική επιτροπή στη Βουλή; Νομίζω ότι ο υπουργός έχει απαντήσει με πολύ μεγάλη σαφήνεια. Αυτό το οποίο έκανε ο υπουργός ήταν ότι όταν του ζήτησε ένα πολίτης, διότι πολίτης είναι, την στήριξή του διότι φοβόταν –φοβόταν για τη ζωή του ο άνθρωπος αυτός, έτσι τουλάχιστον ισχυριζόταν- ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης».

    Υποστήριξε, παράλληλα, ότι «δεν ήταν ο κ. Καμμένος αυτός ο οποίος επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τον κ. Γιαννουσάκη. Ο κ. Γιαννουσάκης επιδίωξε να έρθει σε επαφή με τον κ. Καμμένο». Στο ερώτημα αν η κυβέρνηση ήταν ενημερωμένη γι’ αυτές τις επικοινωνίες του υπουργού Άμυνας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε: «Ο κ. Καμμένος ενημέρωσε τον υπουργό Δικαιοσύνης και ο υπουργός Δικαιοσύνης, από κει και πέρα, έκανε αυτό που το θεσμικό του καθήκον του επιβάλλει. Δηλαδή, ενημέρωσε την εισαγγελία».

    Και πρόσθεσε: «Το ερώτημα είναι για ποιο λόγο η ΝΔ επιμένει στο να φέρνει στο προσκήνιο και να βάζει ως κύριο θέμα στη δημόσια συζήτηση όλη αυτή την υπόθεση και η απάντησή μου είναι σαφής και συγκεκριμένη: Η ΝΔ το επιλέγει αυτό ως αντιπερισπασμό. Για όλα τα ζητήματα πραγματικής διαφθοράς, για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όλο το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ δεν έχει να πει τίποτα κι αυτό στο οποίο βασίζει αυτή τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μία υπόθεση η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί σκάνδαλο, παρά μόνο αν τραβηχτούν τα γεγονότα από τα μαλλιά. Εμείς δεν πρόκειται να παίξουμε σε αυτό το παιχνίδι της ΝΔ. Υπάρχουν πολύ σοβαρότερα πράγματα για να ασχοληθεί το κοινοβούλιο από το να ασχολείται με τους μικροπολιτικούς σχεδιασμούς του κ. Μητσοτάκη».

    «Για όλα τα ζητήματα πραγματικής διαφθοράς, για όλα τα πραγματικά σκάνδαλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, όλο το τελευταίο διάστημα, η ΝΔ δεν έχει να πει τίποτα κι αυτό στο οποίο βασίζει αυτή τη στιγμή την αντιπολιτευτική της τακτική είναι μία υπόθεση η οποία στην κυριολεξία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί σκάνδαλο, παρά μόνο αν τραβηχτούν τα γεγονότα από τα μαλλιά» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Νέα Δημοκρατία: Ο πανικός της κυβέρνηση για το Noor 1 δεν κρύβεται

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κατέθεσε στο Εφετείο Πειραιά για το Noor 1 o Μαρινάκης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πρόταση εξεταστικής για Πάνο Καμμένο και Noor1 κατέθεσε η ΝΔ



    ΣΧΟΛΙΑ