• Top Stories

    Απειλές και δικαιολογίες αντί απαντήσεων από τον Μπαλτά: «Με στοχοποιούν για τη φράση μου για την αριστεία»

    • NewsRoom
    Μπαλτάς

    Α. Μπαλτάς. Υπουργός Πολιτισμού


    Απαντήσεις χωρίς όμως να μπαίνει στην ουσία των καταγγελιών επιχείρησε να δώσει ο πρώην υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, ο οποίος αποδίδει σε απόπειρα στοχοποίησής του τα δημοσιεύματα γύρω από τη συζυγό του,  εξαιτίας της περίφημης φράσης του σχετικά με την αριστεία!

    Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real fm,  ο κ. Μπαλτάς ανέφερε χαρακτηριστικά:  «Ξεπεράσαμε όλα τα όρια. Χτυπάνε με λάθος και στρεβλά επιχειρήματα, εμένα πάνω στη γυναίκα μου».

    Ο πρώην υπουργός χαρακτήρισε «εκτέλεση συμβολαίων» το δημοσίευμα του Κωνσταντίνου Ζούλα στην Καθημερινή της Κυριακής. Σύμφωνα με αυτό , η σύζυγός του κ. Μπαλτά αφού διορίστηκε σε πολιτιστικό σύλλογο του Δήμου Χανίων, μεταπήδησε με απόσπαση στη ΔΕΠΑΝΟΜ, μία από τις εταιρείες του Δημοσίου που διαχειριζόταν την κατασκευή νοσοκομείων, παρά το γεγονός ότι κατείχε πτυχίο πολιτικών επιστημών, άσχετο δηλαδή με τη θέση την οποία κλήθηκε να υπηρετήσει.

    Μετά τη συγχώνευση με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και τη Θέμις Κατασκευαστική, η σύζυγος Μπαλτά πέτυχε μέσω ασφαλιστικών μέτρων να μην απολυθεί με αμετάκλητη απόφαση της νέας διοίκησης της νέας εταιρείας που προέκυψε.

    Η νέα διοίκηση μάλιστα, αποφάσισε να την τοποθετήσει Διευθύντρια Ακίνητης περιουσίας του οργανισμού, χωρίς η ίδια να έχει καμία σχετική πείρα του αντικειμένου, μία θέση η οποία προβλέπει τη διαχείριση 2.200 κτιρίων σε ολόκληρη την Ελλάδα.

    Καταγγέλλεται μάλιστα ότι προ ενός μηνός η σύζυγος Μπαλτά προσκόμισε στο Δ.Σ. της ΚΤΥΠ μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας» από το ΕΜΠ, τίτλο άσχετο με τη διευθυντική θέση που κατέχει και πέτυχε να αποσπάσει το σχετικό επίδομα, παρά το γεγονός ότι ο νόμος απαιτεί ο τίτλος σπουδών να έχει συνάφεια με τη θέση πρόσληψης του αιτούντος.

    Στο δημοσίευμα μάλιστα καταγγέλλεται, ως διόλου συμπτωματικό, το γεγονός ότι το μεταπτυχιακό μάθημα που διδάσκει ο πρώην υπουργός Παιδείας λέγεται «Ιστορία και Φιλοσοφία των Επιστημών και της Τεχνολογίας».

    «Δεν περίμενα ότι θα έφτασαν προς τα εκεί, με θέματα που θίγουν την τιμή και την υπόληψη μου» είπε ο πρώην υπουργός και έκανε λόγο για λάσπη στον ανεμιστήρα από κάποιους που θέλουν να πλήξουν το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Παράλληλα, χαρακτήρισε συκοφαντίες και αστεία πράγματα τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη για το ίδιο ζήτημα.

    Ο κ. Μπαλτάς φέρεται διατεθειμένος να στραφεί στη δικαιοσύνη κατά του αντιπροέδρου της ΝΔ, ενώ θα προσφύγει και στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ κατά του δημοσιογράφου Κωνσταντίνου Ζούλα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Απίστευτες καταγγελίες για την σύζυγο Μπαλτά: Διορίστηκε και πήρε αύξηση με παράνομο τρόπο



    ΣΧΟΛΙΑ