• Πολιτική

    Αυτός είναι ο 17χρονος ύποπτος οδηγός του βαν που αιματοκύλισε την Βαρκελώνη

    • NewsRoom


    Η ισπανική αστυνομία ονόμασε έναν 17χρονο ως ύποπτο για την επίθεση στην Βαρκελώνη που κόστισε τη ζωή σε 13 ανθρώπους. Ο Μούσα Ουκαμπίρ θεωρείται ότι είναι ο οδηγός του βαν που προκάλεσε το μακελειό στην Λας Ράμπλας.

    Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο Ντρις Ουκαμπίρ, ο οποίος είχε αρχικά παρουσιαστεί ως ύποπτος συνελήφθη στην πόλη Ντριπόλ στα Βόρεια της Βαρκελώνης. Ο 17χρονος Μούσα πιστεύεται ότι έκλεψε την ταυτότητα του αδερφού του για να νοικιάσει τα λευκό βαν με το οποίο το απόγευμα της Πέμπτης σάρωσε τους πάντες στο διάβα του στον πεζόδρομο Λας Ράμπλας.

    Η καταλανική αστυνομία πιστεύει ότι ο Μούσα Ουκαμπίρ που σύμφωνα με την El Pais είναι 18 ετώ, έφυγε από το σημείο της επίθεσης οδικώς. Άλλα ισπανικά Μέσα αναφέρουν ότι ο ύποπτος είναι 17 ετών.

    Σύμφωνα με την El Pais στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης Kiwi υπάρχει ένα προφίλ με το όνομα Μούσα Ουκαμπίρ στο οποίο γίνονται αναφορές σε σφαγή απίστων. Συγκεκριμένα ο Ουκαμπίρ έγραφε ότι αν ήταν ο απόλυτος ηγέτης του κόσμου το πρώτο πράγμα που θα έκανε θα ήταν «να σκοτώσω τους άπιστους και να αφήσω τους Μουσουλμάνους να ακολουθήσουν την πίστη τους»

    Το RTVE έδωσε στη δημοσιότητα μία φωτογραφία του νεαρού που καταζητείται.

    Οι New York Times υποστηρίζουν ότι στο όνομα του Ντρις Ουκαμπίρ είχαν νοικιαστεί συνολικά τρία βαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Θρήνος στη Βαρκελώνη: Μια τρίχρονη νεκρή, ένας εξάχρονος τραυματίας και ένας επτάχρονος αγνοούμενος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βαρκελώνη: Βίντεο φρίκης με ανθρώπους σωριασμένους σε λίμνες αίματος-Προσοχή σκληρές εικόνες (video)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μαρτυρίες-σοκ από την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη



    ΣΧΟΛΙΑ