• Business

    Ο τρίτος δρόμος του Κυριάκου Μητσοτάκη

    Κ. Μητσοτάκης

    Κ. Μητσοτάκης. Πρόεδρος ΝΔ


    Παρατηρήσατε κάτι ασυνήθιστο στη διήμερη περιοδεία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λακωνία; Ασυνήθιστο όχι τόσο για τον ίδιο τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά γενικά για πολιτικούς αρχηγούς.

     

    Το ασυνήθιστο, λοιπόν, ήταν η απουσία κάποιας ανοιχτής ομιλίας, από αυτές που παραδοσιακά οι πολιτικοί αρχηγοί (και ιδιαίτερα όταν τυχαίνει να είναι και ηγέτες της αξιωματικής αντιπολίτευσης) εκφωνούν όταν επισκέπτονται κάποιον νομό της επαρχίας, για να φανεί στις κάμερες ο “λαός” τους που τους επευφημεί εκστασιασμένος. Πρόκειται για αυτές τις γνωστές ομιλίες-επικοινωνιακά σόου, που λειτουργούν περισσότερο σαν προεκλογικές συγκεντρώσεις παρά σαν ομιλίες ουσίας για τις θέσεις και τις απόψεις ενός κόμματος.

     

    Η Λακωνία θα ήταν ίσως ο ιδανικότερος νομός για ένα τέτοιο σόου. Ένας παραδοσιακά “γαλάζιος” νομός, όπου η Νέα Δημοκρατία πάντα θριαμβεύει, και σίγουρα θα βρίσκονταν αρκετοί ενθουσιώδεις οπαδοί της να αποθεώσουν τον αρχηγό του κόμματος. Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέλεξε συνειδητά να μην το κάνει αυτό, συνεχίζοντας σε μία λογική την οποία ακολουθεί πιστά: λιγότερα επικοινωνιακά τρυκ, περισσότερη ουσία.

     

    Γι’ αυτό και, αντί για επικοινωνιακές φιέστες, στη Λακωνία είδαμε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας να επισκέπτεται καφενεία σε διάφορα χωριά, ακούγοντας τα προβλήματα των πολιτών, καθώς και ένα παραδοσιακό εργαστήριο ζυμαρικών στο χωριό Γλυκόβρυση, που στέλνει τα προϊόντα του και στο εξωτερικό, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξη της ΝΔ στην υγιή και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

     

    Αυτός είναι ο δρόμος που έχει επιλέξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: ο δρόμος της ουσίας, και όχι ο δρόμος του λαϊκισμού, σε αντίθεση με ό,τι έχουμε συνηθίσει κατά το παρελθόν από αντιπολιτευόμενους ηγέτες. Όπως λένε στη ΝΔ, οι “πληγές” που άνοιξε στη χώρα ο λαϊκισμός είναι πολύ μεγάλες για να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο οποιοδήποτε σοβαρό κόμμα. Και οποιοδήποτε κόμμα που προτιμά τις επικοινωνιακές φιέστες από την πραγματική τριβή με τους καθημερινούς ανθρώπους, δεν είναι σοβαρό…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στουρνάρας: Υπέρ της εξόδου στις αγορές με λογικό επιτόκιο

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μέλη του Ρουβίκωνα επιτέθηκαν στο δημαρχείο Ζωγράφου (pic)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Συμβουλές για μικρές επιχειρήσεις από 3 δυναμικούς CEOs

     



    ΣΧΟΛΙΑ