• Top Stories

    Π. Τόμσεν: Καλή η συμφωνία, αλλά τα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέος πρέπει να γίνουν συγκεκριμένα

    • NewsRoom
    Paul Tomsen. ΔΝΤ

    Paul Thomsen. IMF


    Συγκεκριμένα μέτρα για το ελληνικό χρέος ζητά το ΔΝΤ από τους Ευρωπαίους, όπως υποστηρίζει ο Πόουλ Τόμσεν ο οποίος καλωσόρισε την προκαταρκτική συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές για τα επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα.

    Μόνο τότε, υποστηρίζει ο κ. Τόμσεν, το Συμβούλιο του Ταμείο θα μπορέσει να εξετάσει πραγματικά μια συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Τόμσεν ανέφερε πως τα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων στις συντάξεις και στο αφορολόγητο, θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους και να δημιουργήσει το δημοσιονομικό περιθώριο για περισσότερο στοχευμένες και φιλικές προς την ανάπτυξη πολιτικές.

    «Ενώ μπορούμε να αποδεχτούμε πως η ελάφρυνση χρέους θα εγκριθεί και θα εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα επιτύχει τους στόχους του προγράμματος, θα πρέπει να διαβεβαιώσουμε από τώρα το Συμβούλιο πως έχουμε μια κοινή κατανόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους μας για το τι είδους μέτρα είναι αναγκαία ώστε να επιτευχθεί αυτή η ελάφρυνση χρέους», σημείωσε σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Ταμείου.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Bloomberg: Έκτακτο EuroWorking Group για την Ελλάδα στις 4 Μαΐου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ESM: Τις επόμενες εβδομάδες η συζήτηση για το χρέος μετά τη συμφωνία – Όλη η επίσημη ανακοίνωση

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Όλα όσα φέρνει το νέο Μνημόνιο για Κυριακές, ΔΕΗ, επιδόματα, φάρμακα και εργασιακά



    ΣΧΟΛΙΑ