• Top Stories

    Πιέρ Μοσκοβισί: Χρειάζεται ρεαλιστικός στόχος αν θέλουμε να επιστρέψει η Ελλάδα σε ανάπτυξη

    Πιέρ Μοσκοβισί, Γάλλος Επίτροπος για τα οικονομικά θέματα

    Πιέρ Μοσκοβισί, Γάλλος Επίτροπος για τα οικονομικά θέματα


    Η αβεβαιότητα κάνει κακό στην ελληνική οικονομία και πρέπει να σταματήσει τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος ενημέρωσε το το ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο κατά τη σχετική συζήτηση γύρω από τη διαπραγμάτευση και το ελληνικό πρόγραμμα.

    Η ελληνική οικονομία, τόνισε ο κ. Μοσκοβισί, έχει δείξει μεγάλη αντοχή. Κατάφερε να γυρίσει σε ανάπτυξη ενώ και η ανεργία υποχώρησε αν και παραμένει σε απαράδεκτα υψηλά επίπεδα. Σε αυτή την πορεία πρέπει να βασιστούν τα περαιτέρω βήματα, ενώ εκτίμησε πως χρειαζόμαστε έναν θετικό κύκλο.

    «Η ελληνική οικονομία που θα είναι ευέλικτη θα μπορέσει να αναπτυχθεί. Από την πλευρά της Κομισιόν κάνουμε ότι μπορούμε για να φτάσουμε γρήγορα σε συμφωνία», είπε ο κ. Μοσκοβισί τονίζοντας πως έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος από την αρχή του προγράμματος. «Μια τεχνική συμφωνία που θα οδηγεί σε μια πολιτική συμφωνία δεν είναι μόνο εφικτή, είναι απαραίτητη. Χρειάζονται δύσκολες πολιτικές αποφάσεις από όλους, αυτό είναι ιδιαίτερα σαφές για την Ελλάδα», πρόσθεσε.

    Αναφορικά με τα εργασιακά σημείωσε ότι από την πλευρά της Κομισιόν θέλει να δει συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα βασίζονται στις βέλτιστες πρακτικές, τόνισε ότι το σημαντικό είναι το σύστημα να δουλεύει στην πράξη και όχι στα χαρτιά.

    Στο δημοσιονομικό η συζήτηση έχει επεκταθεί και στο τι θα γίνει μετά το 2018, οπότε θα λήξει το πρόγραμμα. Θα πρέπει να δούμε για πόσο θα πρέπει να διατηρηθεί το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ. Χρειάζεται ένας ρεαλιστικός στόχος, σημείωσε αν θέλουμε να επιστρέψει η χώρα σε ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας.

    Ο επίτροπος οικονομικών ανέφερε, επίσης, ότι θα μεταβεί στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-θεσμών.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Αυστηρό μήνυμα από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα: «Τελειώνετε τώρα τη συμφωνία, αλλιώς θα ξεκινήσουμε από την αρχή»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η «συγγνώμη» του Ντάισελμπλουμ για την δήλωση με τα ποτά και τις γυναίκες: Θα είμαι πιο προσεκτικός

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βούτσης: Η καθυστέρηση οφείλεται στα νέα θέματα που μπήκαν στο τραπέζι



    ΣΧΟΛΙΑ