• Top Stories

    Γιατί αναβάλλεται για σήμερα η συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών

    • NewsRoom
    Citi


    Η πολλή δουλειά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, είναι ο λόγος που οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δεν θα πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες, για το απόγευμα της Τετάρτης, συναντήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας στο ΑΠΕ.

    Πάντως, το κλίμα που βγαίνει κυρίως από δηλώσεις στο εξωτερικό είναι πως βρίσκόμαστε κοντά σε συμφωνία. Όπως ανέφερε μάλιστα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών στο Γαλλικό Πρακτορείο, «σύντομα» θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα για την αποδέσμευση των νέων δόσεων των δανείων, την επομένη της επανάληψης των διαπραγματεύσεων.

    Ανάλογη είναι και η εκτίμηση της Citigroup, η οποία δηλώνει πως έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες για να υπάρχει συμφωνία μέχρι το Eurogroup της 22ας Μαΐου. Όπως εκτιμά ο τραπεζικός όμιλος, τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του 2016 στο πρωτογενές πλεόνασμα και η στάση που φαίνεται να έχει αποφασίσει να κρατήσει το ΔΝΤ είναι πιθανά να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  ΙΟΒΕ: Χαμηλώνει την πρόβλεψη για την ανάπτυξη στην Ελλάδα το 2015 στο 1,5%

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Οργισμένη η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου στην κριτική της ΝΔ για την συνέντευξη Τσίπρα

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έφη Αχτσιόγλου: Έρχεται πρόγραμμα επιδότησης ασφαλιστικών εισφορών για μισθωτούς με μπλοκάκια



    ΣΧΟΛΙΑ