ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Μουντιάλ 2026: Η Bank of America «έβγαλε» τον νικητή και τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης – Mononews TV
Η KKR διαθέτει μειοψηφικό ποσοστό της OSTTRA σε έξι μεγάλες τράπεζες με επένδυση 100 εκατ. δολαρίων, διατηρώντας αποτίμηση 3,1 δισ. και ενισχύοντας τη θέση της στις χρηματοπιστωτικές υποδομές.
Στο σχήμα συμμετέχουν οι Bank of America, Barclays, Citigroup, HSBC Holdings UBS και Wells Fargo, σύμφωνα με το Bloomberg.
Eιδικότερα, οι τράπεζες προχώρησαν σε κοινή στρατηγική επένδυση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση της OSTTRA, επισημαίνοντας ότι αποτελούν εκτεταμένους χρήστες των υπηρεσιών της.
Η KKR απέκτησε την OSTTRA, με έδρα το Λονδίνο, από τις CME Group Inc. και S&P Global Inc. έναντι 3,1 δισ. δολαρίων το προηγούμενο έτος, ενώ η τρέχουσα συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στην ίδια αποτίμηση, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας.
Η κίνηση παραπέμπει στην πώληση μειοψηφικού πακέτου της London Stock Exchange Group στη μονάδα Post Trade Solutions σε 11 τράπεζες την περασμένη χρονιά.
Εταιρείες αυτού του τύπου υποστηρίζουν την εκκαθάριση, τον διακανονισμό και την αναφορά ποικίλων χρηματοοικονομικών τίτλων κατά τη μεταβίβασή τους στο πλαίσιο συναλλαγών. Η Wells Fargo ήταν η μοναδική από τις έξι τράπεζες που δεν είχε συμμετάσχει στη συμφωνία της LSEG το 2024.
«Η OSTTRA αποτελεί βασικό συνεργάτη παροχής υπηρεσιών μετά τη διαπραγμάτευση για το τμήμα Markets και προσβλέπουμε στη συνεργασία με την KKR σε αυτή την πρωτοβουλία», ανέφερε ο Georges Lauchard, επικεφαλής της επενδυτικής τραπεζικής της Barclays.
Η CME Group Inc. και η IHS Markit ίδρυσαν την OSTTRA το 2021, με τη CME να εισφέρει τις δραστηριότητες Traiana, TriOptima και Reset και την IHS τη MarkitSERV. Η S&P Global εξαγόρασε την IHS Markit το 2022.
Η τοποθέτηση των τραπεζών, σύμφωνα με τον Webster Chua, εταίρο της KKR, αναδεικνύει τη στρατηγική βαρύτητα της OSTTRA για τη διεθνή αγορά συναλλαγών και επιβεβαιώνει την πρόοδο της εταιρείας στην επιτάχυνση ανάπτυξης και καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Διαβάστε επίσης:
Lufthansa: Πιλότοι ψήφισαν υπέρ πιθανής απεργίας
LSEG: Πλάνο για buyback 4,1 δις δολ. και αύξηση μερίσματος κατά 15%
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Η κλειστή σύσκεψη με τους Αμερικανούς, η απάντηση στους Τούρκους, το μυστικό κόκκινο «Αλφα» του Αλέξη και τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
- Το 2030 αρχίζει σήμερα: Η στρατηγική επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα
- Χρηματιστήριο: Ανησυχία για νέες χρεώσεις στις ΑΧΕΠΕΥ από το νέο σύστημα συναλλαγών Optic του Euronext
- Άδωνις Γεωργιάδης για την αποκάλυψη του Mononews – «Περιμένω στο δικαστήριο τον κ. Ανδρουλάκη»
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.