• Top Stories

    FAZ: Να γιατί την ώρα που η Ευρωζώνη ανακάμπτει, η Ελλάδα παραμένει «ιδιάζουσα περίπτωση»

    • NewsRoom
    χρέος


    Πάρα τα σημάδια ανάκαμψης που παρουσιάζει, την ώρα που στο σύνολό της η Ευρωζώνη ανακάμπτει, η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει μια «ιδιάζουσα περίπτωση», αναφέρει σε άρθρο της η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ). Για την εφημερίδα, ο χρόνο που χάθηκε από τις  συνέπειες των πολιτικών που εφάρμοσαν οι Τσίπρας-Βαρουφάκης, απαιτεί ακόμα μεγάλο διάστημα για να καλυφθεί.

    «Μέχρι πρότινος η χώρα περνούσε βαθιά ύφεση ενώ και πέρσι η ελληνική οικονομία συρρικνώθηκε κατά 1,2% και ήταν η μοναδική οικονομία της Ευρωζώνης με αρνητικό πρόσημο», αναφέρει η FAZ. «Τα αίτια (…) θα πρέπει να αναζητηθούν στην πολιτική των τελευταίων ετών, υποστηρίζει ο Κάρστεν Μπρεζέσκι, επικεφαλής οικονομολόγος στην τράπεζα ING Diba». 

    Ο Κάρστεν Μπρεζέσκι στέκεται κυρίως στα λάθη των πρώτων μηνών διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. «Ιδίως τα λάθη της πρώτης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπό τους Τσίπρα και Βαρουφάκη το 2015 γύρισαν τη χώρα πίσω…. δεν υπάρχουν ελπίδες ότι επίκειται ένα μικρό οικονομικό θαύμα. Παρά τους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης την τρέχουσα χρονιά αλλά και τα πρωτογενή πλεονάσματα, «ενδεχομένως να χρειαστούν χρόνια μέχρι η χώρα να καλύψει το χάσμα που τη χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρωζώνη», αναφέρει η εφημερίδα. 

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: H «αλλαγή» του Σόιμπλε θα βασανίσει τη Γερμανία, όχι τους Έλληνες

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γερμανικές εκλογές: Γιατί το αποτέλεσμα τους δεν είναι καλό για την Αθήνα

     



    ΣΧΟΛΙΑ