• Πολιτική

    Νετανιάχου: Το Ιράν έχει μυστικά πυρηνικά όπλα

    • NewsRoom


    Το Ιράν είπε ψέματα όταν ισχυρίστηκε πως δεν είχε ποτέ ένα πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ συνεχίζει να διατηρεί και να αναπτύσσει τα πυρηνικά το όπλα, ακόμα και μετά την συμφωνία του 2015 με τις παγκόσμιες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα Δευτέρα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενγιαμίν Νετανιάχου.

    Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Νετανιάχου προειδοποίησε πως το Ιράν επεκτείνει διαρκώς το βεληνεκές των βαλλιστικών του πυραύλων που είναι ικανοί να φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

    «Η πυρηνική συμφωνία με το Ιράν βασίζεται σε ψέματα» τόνισε, λέγοντας πως ανοίγει το δρόμο για να αναπτύξει η Τεχεράνη πυρηνικό οπλοστάσιο. Ο ίδιος ανέφερε πως είναι βέβαιος ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα «κάνει το σωστό» όσον αφορά την συμφωνία με το Ιράν.

    Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός παρουσίασε έγγραφα τα οποία όπως ισχυρίστηκε δείχνουν ότι το Ιράν προσπάθησε να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, το Ιράν μετέφερε το πρόγραμμα παραγωγής πυρηνικών κεφαλών σε μυστική τοποθεσία. Ο κ. Νετανιάχου τόνισε ότι η χώρα του έχει στην κατοχή της «ακριβή αντίγραφα» των αρχείων με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, ενώ παρουσίασε βίντεο το οποίο, όπως υποστήριξε, δείχνει τις ιρανικές εγκαταστάσεις.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Τραμπ απειλεί το Ιράν: «Αν ξεκινήσουν το πυρηνικό τους πρόγραμμα, θα έχουν μεγαλύτερα προβλήματα από όσα είχαν ποτέ»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ιράν: Η Τεχεράνη μπορεί να καταστρέψει το Ισραήλ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αποπυρηνικοποίηση και ειρήνη- Ιστορική συμφωνία στην κορεατική χερσόνησο



    ΣΧΟΛΙΑ