• Top Stories

    Νέο κόμμα ανακοινώνουν ο Καρατζαφέρης μαζί με τον Μπαλτάκο


    Πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί ο σχηματισμός νέου πολιτικού φορέα στο χώρο της δεξιάς. Δημιουργοί του φέρονται οι Γιώργος Καρατζαφέρης, πρόεδρος του ΛΑΟΣ και Τάκης Μπαλτάκος, πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά, οι οποίοι αμφότεροι θα προχωρήσουν σε συνέντευξη τύπου σε κεντρικό αθηναϊκό ξενοδοχείο όπου και θα το παρουσιάσουν.

    Στόχος του νέου αυτού πολιτικού σχήματος θα είναι να καλύψει το κενό που υφίσταται στη δεξιά ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ‘Νέα Δημοκρατία’ και της ‘Χρυσής Αυγής’. Βασικοί του ψηφοφόροι θα είναι οι ‘απογοητευμένοι’ της ΝΔ, οι οποίοι μέχρι τώρα δεν βρίσκουν κάποιο κόμμα που να ικανοποιεί τα πολιτικά τους πιστεύω.

    TAKIS

    Πρόεδρος του νέου κόμματος θα είναι ο κ. Καρατζαφέρης και ο γενικός του γραμματέας θα είναι ο κ. Μπαλτάκος. Ακούγεται επίσης πως θα ενταχθούν σε αυτό και οι Νίκος Νικολόπουλος, Βασίλης Καπερνάρος, Χρήστος Ζώης και Παναγιώτης Ψωμιάδης, κάτι που όμως θα εξαρτηθεί ανάλογα με το περιβάλλον που θα διαμορφωθεί. Επικρατέστερος των προαναφερθέντων να συμπεριληφθεί φέρεται ο κ. Νικολόπουλος, καθώς έχει ήδη πάρει το πράσινο φως από την ομάδα του ‘Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος’, του οποίου και είναι πρόεδρος.

    Όσον αφορά τώρα το όνομα του νέου αυτού πολιτικού σχήματος, υπάρχουν τρία πιθανά σενάρια. Μπορεί να λέγεται ‘ΕΘΝΟΣ’ (Εθνικός Ορθόδοξος Σύνδεσμος), ‘ΠΑΤΡΙΣ’ (Πατριωτικός Ριζοσπαστικός Σύνδεσμος) ή ακόμα και ‘Πατριωτική Κίνηση’.

    karatz

    Ο Γιώργος Καρατζαφέρης φιλοδοξεί να πραγματοποιήσει μέσω αυτού του νέου φορέα την «επανεκκίνηση του πατριωτικού χώρου», όπως είπε και ο ίδιος στην ομιλία του στο Βελλίδειο στη Θεσσαλονίκη στο επίσημο συνέδριο του ΛΑΟΣ. Στην ίδια εκδήλωση μίλησε και ο κ. Μπαλτάκος, ο οποίος ανέφερε ότι «γεννηθήκαμε Έλληνες και γεννηθήκαμε Ορθόδοξοι. Όπως γεννηθήκαμε, όπως κατηχηθήκαμε, όπως μεγαλώσαμε, όπως κλάψαμε και όπως πονέσαμε οφείλουμε να πορευτούμε. Τα ‘εγώ’ υποχωρούν μπροστά στο γενικότερο καλό».

    Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε εμπλακεί στο σκάνδαλο με τις προμήθειες εξοπλιστικών προγραμμάτων την περίοδο που ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν Υπουργός Εθνικής Αμύνης και κατηγορήθηκε ότι είχε πιστωθεί σε offshore εταιρεία ιδιοκτησίας του το ποσό των 6,6 εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτό το σκάνδαλο και έπειτα η πολιτική του καριέρα σχεδόν έσβησε και ψάχνει τρόπο να επανέλθει δριμύτερος στα πολιτικά πράγματα της χώρας.



    ΣΧΟΛΙΑ