• Πολιτική

    Νέα τροπή στην διαμάχη των Αγγελόπουλων: 190 εκατ. δολ διεκδικεί ο Θεόδωρος από τον Κωνσταντίνο 

    • NewsRoom

    O Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος (μικρή φωτό αριστερά) και η Γιάννα και ο Θεόδωρος Αγγελόπουλος


    Μίση και πάθη μιας δυναστείας. Νέα τροπή παίρνει η πολύχρονη διαμάχη της οικογένειας Αγγελόπουλου και για την ακρίβεια του Θεόδωρου Π. Αγγελόπουλου και του Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου. Επιστολή που εστάλη σε Κυριακάτικη εφημερίδα , η οποία προ εβδομάδων είχε αναφέρει ότι τα δυο αδέλφια (Θεόδωρος και Κωνσταντίνος) πλέον έχουν αποκαταστήσει τις σχέσεις τους , αναφέρει ότι προ έτους (27.4.2017) στα ελληνικά δικαστήρια είχε συζητηθεί αγωγή του Θεόδωρου Αγγελόπουλου ο οποίος διεκδικεί 190 εκατ. δολάρια από τον αδελφό του Κωνσταντίνο. Η αγωγή συζητήθηκε τον Απρίλιο του 2017 και η απόφαση αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα.  Η επιστολή που εστάλη στο Βήμα υπογράφεται από τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου, Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο.

    Υπενθυμίζεται η σφοδρή αντιπαράθεση των αδελφών Θεόδωρου και Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου διαρκεί σχεδόν 20 χρόνια.

    Η διαμάχη ξεκίνησε σχεδόν στις αρχές του 1999 όταν με μια δήλωση-βόμβα που εστάλη στις εφημερίδες ο κ. Κ. Αγγελόπουλος κατηγορεί τον αδελφό του για «κακοδιαχείριση της περιουσίας», «αδηφάγο διάθεση», «αλόγιστα δάνεια», «μεταμφίεση και εξαφανίσεις εταιρειών».

    Αφορμή για την έκρηξη του κ. Κ. Αγγελόπουλου ήταν η απόφαση του πατέρα Π. Αγγελόπουλου, την τελευταία μέρα του ’98, να μοιράσει την περιουσία του ­ ή, ακριβέστερα, τη διεύθυνση των επιχειρήσεων της οικογένειας ­ στα δύο, μοιρασιά η οποία προφανώς δεν ικανοποίησε τον κ. Κ. Αγγελόπουλο.

    Υπενθυμίζεται ότι και τα παιδιά του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου,  Γιώργος και Παναγιώτης έχουν εναντιωθεί σε αποφάσεις του πατέρα τους και ζητούν να καθαιρεθεί από την ηγεσία των εταιριών του.

    Τι ανάφερε ρεπορτάζ της Ρεγγίνας Σπυράτου το Σάββατο 28 Απριλίου 2018

    Ήταν η πιο δύσκολη, η πιο ψυχοφθόρα, η πιο αμήχανη συνάντηση αυτή που είχαν χθες, ο πατέρας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος με τους γιους του Γιώργο και Παναγιώτη.

    Όμως, η εικόνα τους, στο διάδρομο και στη μικρή αίθουσα του δευτέρου ορόφου του κτιρίου 2 των δικαστηρίων της Ευελπίδων, έμοιαζε αδιάψευστη απόδειξη για το πώς μια πρότερη σφιχτή γροθιά μπορεί οριστικά να «σπάσει» στα δύο.

     

    Στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας επρόκειτο να συζητηθεί η αίτηση των παιδιών του 73χρονου βιομηχάνου.

    Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος ζητούν να οριστεί δικαστικός συμπαραστάτης στη θέση του πατέρα τους, αμφισβητώντας τη νοητική διαύγεια του και κατ’ επέκταση την ικανότητα του να διευθύνει τις επιχειρήσεις τους.

    Ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος επέλεξε να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αποδείξει τη φράση που συχνά χρησιμοποιούν οι στενοί του συνεργάτες: ότι τα έχει 400!

    Η αίτηση θα συζητηθεί τελικά την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Μαΐου, καθώς το δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση του λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

    Διάδικοι άλλων υποθέσεων που χθες, εκείνες τις ίδιες ώρες ήταν στα δικαστήρια και ίσως δεν αναγνώρισαν ότι ανάμεσα τους βρισκόταν μία από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές (και άλλοτε σφιχτά δεμένες) οικογένειες, σίγουρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ότι ο ηλικιωμένος κύριος που καρτερικά περίμενε πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι του να φτάσει η ώρα της δικής του δίκης, ήταν ο πατέρας των δύο ανδρών που παρέμεναν σε απόσταση από εκείνον. Χωρίς να του μιλούν, χωρίς να τον κοιτάζουν. Τρεις «ξένοι» στο ίδιο δικαστήριο…

    Γιατί ζητούν δικαστικό συμπαραστάτη για τον πατέρα τους

    Ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος επικαλούνται στο δικόγραφο τους επιδείνωση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου. Ισχυρίζονται ότι, πέραν των γνωστών και συνεχώς επιδεινούμενων κινητικών προβλημάτων του, ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε πριν από 5 χρόνια του επέφερε «βαρεία και καταλυτική δυσλειτουργία των εγκεφαλικών του λειτουργιών και καθολική νοητική διαταραχή που παρακωλύουν την ελεύθερη διαμόρφωση της βούλησής του ή της κρίσης του».

    Στην αίτηση τους, τα παιδιά του κ.Αγγελόπουλου κάνουν λόγο για «πολυδιάστατη ψυχοδιανοητική έκπτωση» και καταλήγουν στο ότι ο ίδιος δεν δύναται πλέον να διαχειριστεί τα θέματα των επιχειρήσεων του.

    «Η αίτηση αυτή είναι απολύτως ψευδής, τα δε κίνητρα γνωρίζω πολύ καλά», έχει απαντήσει,με δημόσια δήλωση του, ο βιομήχανος.

    Ως δικαστικό συμπαραστάτη οι γιοι του προτείνουν να οριστεί ο Γεώργιος Σκινδήλιας, διευθύνων σύμβουλος της Χαλυβουργικής, αλλά και αντιπρόεδρος του μπασκετικού Ολυμπιακού, στον οποίο συμπροεδρεύουν τα δύο αδέλφια. Ζητούν επίσης από το δικαστήριο να διορίσει τριμελές Εποπτικό Συμβούλιο -μέλη του οποίου προτείνουν να είναι οι ίδιοι και ο οικονομικός σύμβουλος της Arcadia, Φώτης Μπράτιμος – προκειμένου να ελέγχεται και να εποπτεύεται ο διορισμένος νομικός συμπαραστάτης.

    «Εχει απόλυτη διαύγεια»

    «Ο κ.Αγγελόπουλος βρίσκεται σε απόλυτη διαύγεια και υγεία όσον αφορά τη διανοητική του κατάσταση», λένε οι νομικοί του παραστάτες στο Mononews και τονίζουν ότι «αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο με την προσκόμιση γνωματεύσεων νευρολόγων από νοσοκομεία».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 73χρονος έχει εξεταστεί το τελευταίο διάστημα από νευρολόγους διαφορετικών νοσοκομείων, οι οποίοι φέρονται να έχουν βεβαιώσει για την άριστη νοητική του κατάσταση. Στο δικαστήριο μάλιστα αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας ένας από αυτούς τους γιατρούς.

    Η ακροαματική διαδικασία πάντως θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.

    Ο δικαστικός εμφύλιος

    Το Mononews αποκάλυψε σε δημοσίευμα της 26ης Απριλίου ότι η σοβαρή ρήξη στις σχέσεις πατέρα και γιων, μετράει ήδη δυόμισι χρόνια.

    Όπως λέγεται από το περιβάλλον του 73χρονου βιομηχάνου, το Δεκέμβριο του 2015 τα παιδιά του του απέστειλαν επιστολή με την οποία φέρονται να προέβαλαν περιουσιακές διεκδικήσεις εκατομμυρίων ευρώ.

    Ως μια κίνηση αχαριστίας, λένε οι ίδιες πηγές, ότι εξέλαβε την ενέργεια των παιδιών του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος. Η απάντηση στην επιστολή των γιων του ήταν σκληρή και φέρεται να ήρθε με τον πατέρα να ανακαλεί τις δωρεές μετοχών που στο παρελθόν είχε κάνει στα παιδιά του! Πρόκειται για μετοχές εταιρειών, με έδρα την Ελλάδα, τον Παναμά και την Ελβετία.

    Ο κ.Αγγελόπουλος, μάλιστα, προσέφυγε στα δικαστήρια και των τριών χωρών. Με τις αγωγές του ζητά να υποχρεωθούν οι γιοι του να του παραδώσουν τις μετοχές που κάποτε τους χάρισε.

    Πριν από μερικούς μήνες, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητήθηκε η πρώτη αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και οι δύο πλευρές περιμένουν πλέον την απόφαση.

    «Τα αδέλφια δεν έστειλαν καμία επιστολή στον πατέρα τους για να διεκδικήσουν περιουσιακά στοιχεία», είναι ο αντίλογος από το περιβάλλον του Γιώργου και του Παναγιώτη Αγγελόπουλου. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το συγκεκριμένο έγγραφο είναι ανυπόγραφο και δεν μπορεί να «σταθεί» ως αποδεικτικό στοιχείο των ισχυρισμών του βιομηχάνου.

    Τα πυρά στη νυν σύζυγο του πατέρα τους

    Η πρόσφατη δημοσιοποίηση στον Τύπο της προσφυγής των δύο αδελφών προκάλεσε την οργή τους. Σε ανακοίνωση τους εξαπολύουν μύδρους στη σημερινή σύζυγο του πατέρα τους. Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος λένε:

    «Η δημοσιοποίηση μιας ευαίσθητης προσωπικής και οικογενειακής μας υπόθεσης αποδεικνύει τον αισχρό τρόπο, με τον οποίο εκμεταλλεύονται τη σοβαρή κατάσταση της υγείας του πατέρα μας, η δεύτερη σύζυγός του, Ευανθία (Γέλη) Παπαγιαννοπούλου, με την ομάδα των »συμβούλων» της που έχει εγκαταστήσει δίπλα του.»

    «Όσοι γνωρίζουν την Γέλη Αγγελοπούλου –απαντά το περιβάλλον του πατέρα τους– γνωρίζουν ότι αυτή η γυναίκα δεν έχει προσωπικές φιλοδοξίες, ούτε άποψη για τα επιχειρηματικά, δεν ανακατεύεται και δεν επηρεάζει τον πατέρα τους σε επαγγελματικά ζητήματα. Πρόκειται καθαρά για μία σύγκρουση των γιων με τον πατέρα.»



    ΣΧΟΛΙΑ