• Πολιτική

    Νέα τουρκική πρόκληση: Αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας για έρευνα ανατολικά της Κρήτης

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Αίσθηση έχει προκαλέσει οδηγία που εξέδωσε τουρκική Navtex με αφορμή τις επιστημονικές έρευνες που ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει η Ελλάδα ανατολικά της Κρήτης και Κάσου.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skai.gr, η τουρκική Navtex από τον σταθμό της Αττάλειας επισημαίνει ότι κομμάτια της περιοχής αυτής ανήκουν στην τουρκική υφαλοκρηπίδα, όπως δηλώθηκε στα Ηνωμένα Έθνη τον Μάρτιο του 2020.

    Η Τουρκία μάλιστα επιθυμεί να προχωρήσει σε επαναφορά του τουρκολυβικού μνημονίου και προειδοποιεί την ελληνική πλευρά να μην πραγματοποιήσει τις έρευνες.

    Ωστόσο, η οριοθέτηση αυτής της περιοχής έχει ήδη συμφωνηθεί μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

    Το μανιφέστο του Ερντογάν

    Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει το skai.gr. κυκλοφόρησε στη γειτονική χώρα το βιβλίο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τίτλο «Ένας πιο δίκαιος κόσμος είναι δυνατός».

    Ο Τούρκος πρόεδρος στο συγγραφικό του έργο στρέφεται κατά της Ελλάδας, αλλά και των χωρών της Δύσης. Συγκεκριμένα, κατηγορεί την Δύση για το προσφυγικό, ενώ ασκεί κριτική σε ΗΠΑ και  Ισραήλ.

    Τονίζει, επίσης, ότι πρέπει να αλλάξει η σύνθεση του Συμβουλίου Ασφαλείας, διότι υποστηρίζει πως υπάρχουν χριστιανικές τάσεις σε αυτό και προτείνει την ένταξη μουσουλμανικών χωρών.

    Διαβάστε ακόμη:

    EUMed9: Στην σκιά του AUKUS συναντώνται σήμερα στην Αθήνα οι ηγέτες του ευρωπαϊκού νότου

    Μπάιντεν: Πάνω απ’ όλα το μέτωπο κατά της Κίνας, παράπλευρη απώλεια οι σύμμαχοι



    ΣΧΟΛΙΑ