• Πολιτική

    Νέα συζήτηση για ανασχηματισμό με αφορμή διφορούμενη δήλωση Οικονόμου

    • NewsRoom
    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλάει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης

    Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλάει κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των ΜΜΕ, ενώ απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια για πρόωρες εκλογές, απάντησε με έναν μάλλον περίεργο τρόπο σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού… την Πέμπτη.

    «Μην κανονίσετε για να ενημερωθείτε για τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή», είπε.

    Όπως ήταν αναμενόμενο, η φράση αυτή προκάλεσε νέο γύρο συζητήσεων, αν και αρκετοί εκτιμούν ότι ο Γιάννης Οικονόμου με την απάντηση του αυτή, θέλησε να ειρωνευτεί τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες μέρες.

    Κατά τα λοιπά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για μία σειρά θεμάτων, όπως τη χαλάρωση των μέτρων του κορονοϊού, τα ελληνοτουρκικά, το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, ενώ άσκησε έντονη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ.

    «Η αναστολή της υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας και η ραγδαία αποκλιμάκωση των δεικτών μας δίνει μία αισιοδοξία.  Η Ελλάδα βρίσκεται στην 12η καλύτερη θέση της ΕΕ στον δείκτη της υπερβάλλουσας θνησιμότητας, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας καταφέραμε να εμβολιαστεί το 75% του εμβολιασμού της χώρας», είπε καταρχήν.

    «Αντιμετωπίζουμε σοβαρές πληθωριστικές πιέσεις. Η κόπωση της κοινωνίας είναι έντονη. Τα τελευταία 3 χρόνια αντιμετωπίσαμε πρωτόγνωρες κρίσεις. Τώρα την παγκόσμια έκρηξη των τιμών. Βιώνουμε όπως ολόκληρος ο κόσμος μια κατάσταση που ασκεί αφόρητη πίεση, που καμιά κυβέρνηση στην Ευρώπη δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να μηδενίσει. Εμείς είδαμε γρήγορα το πρόβλημα και οργανώσαμε ένα σχέδιο διαχείρισής του», δήλωσε στην συνέχεια ο Γιάννης Οικονόμου και επανέλαβε ότι η κυβέρνηση εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει.

    Για τον αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ακόμη πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ερντογάν μετά τις τουρκικές προκλήσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως ο πρωθυπουργός πάντα είναι ανοιχτός σε συνομιλίες, παρά τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας. Προφανώς και θέλουμε να συζητούμε, αλλά υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις, όπως η τήρηση του διεθνούς δικαίου και η διατήρηση της καλής γειτονίας».

    Σχετικά με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε πως «αντιμετωπίζουμε με μεγάλο σεβασμό τα συνέδρια των κομμάτων. Δεν ισχύσει κάτι καινούργιο από άποψη επαφών για συνεργασία. Το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμη δρόμο προς τη διαμόρφωση της στρατηγικής».

    Για τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «εμφανίζεται εκτός τόπου και χρόνου»: «Σε μια αυθεντική εκδήλωση παλαιοκομματισμού ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται σαν μάγος που θα βγάλει λαγό από το καπέλο για όλα. Για όλα έχει έτοιμο ένα νόμο και ένα άρθρο. Οι Έλληνες θυμούνται ότι με ένα νόμο και ένα άρθρο θα έσκιζε και τα μνημόνια», συμπλήρωσε.

     Ο Γιάννης Οικονόμου ανέφερε ότι «το καπέλο του κ. Τσίπρα κρύβει μόνο θύελλες και καταστροφές» και πως η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες και εξαντλεί κάθε δημοσιονομικό περιθώριο ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Μητσοτάκης σε νέους εργαζόμενους σε εταιρείες τεχνολογίας: Η Ελλάδα αλλάζει προς το καλύτερο

    Ξανά στις ΗΠΑ σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ταξίδι στο Νταβός



    ΣΧΟΛΙΑ